YAYLA OKULU PROJESİ ÇILDIR GÖLÜNDE

YAYLA OKULU PROJESİ ÇILDIR GÖLÜNDE

“Yayla Okulu Projesi” Güvenocak Köyü Yaylasında yapıldı

         Ardahan’da hayvancılık sektörünün gelişmesi ve verimliliğin artırılması amacıyla il tarım ve orman müdürlüğü tarafından uzun süredir devam eden “Yayla Okulu Projesi” devam ediyor. 
         Proje kapsamında her gün bir köyü ziyaret eden veteriner hekimler ve gıda mühendisleri, kadın üreticilere, süt hijyeni ve hayvan yetiştiriciliği konularında eğitim veriyor. 
         Ardahan İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinin dünkü ziyaret noktası ise Çıldır’ın Güvenocak köyü oldu. Yaylaya giden ekipler burada kadın üreticilere süt hijyeni konularında eğitim verdi. 
         Yanlarında götürdükleri buzağı biberonu ve eğitim materyallarıyla katılımcılara kadınların süt hijyeni ve hayvan sağlığı konularındaki sorularını da yanıtladılar. 
      Tarım Müdürlüğü’nün veteriner hekimi Barış Aşılıoğlu tarafından verilen eğitim çalışmasına ardahan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, Müdür Yardımcısı Turgay Şişman, Çıldır Tarım İlçe Müdürü Merve Yılmaz ve Ziraat Mühendisleri ile veteriner hekimler katıldı. 
         İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, Çıldır Gölü kenarındaki Güvenocak köy yaylasındaki eğitim sonrası yayladaki çocuklarla bir süre sohbet edip, hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmediler.
Süt Hijyeni ve Sanitasyonu, Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, hakkında yapılan bilgilendirme eğitmleri sonrası katılımcılara buzağı biberonları ve eğitim materyalları dağıtıldı. 
      İl Tarım ve Orman Müdürülüğü tarafında organize edilen programa katılan bayan çiftçiler, eğitimin gerçekten yararlı olduğunu bu tür eğitim programlarının daha fazla yapılarak özellikle kadın çiftçilerin bilgilendirilmesi konusunda gerekli olduğuna vurgu yaptılar. 
       İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline teşekkür eden eden bayan çiftçiler, burada öğrendiğimiz bilgilerle çiftçiliği daha iyi yaparak, yetiştirdiğimiz sağlıklı buzağı ve süt sağımdan elde edeceğimiz gelirlerlede ev ekonomisine büyük katkı sağlayacağız dediler.