Tarih: 05.06.2024 15:18

VURAL, ÇILDIR İÇİN KÜRSÜDE

Facebook Twitter Linked-in

       Ardahan ve ilçelerinin bütçelerinin açıklanması ile birlikte Çıldır’ın haksızlığa uğradığını dile getirerek söz hakkı isteyen Ak Parti Çıldır İlçe İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Rıfat Vural Mecliste yaptığı konuşma ile Çıldır’ın hakkını savunurken Videonun sosyal medyada yayımlanmasında kısa bir süre sonra viral video olarak gündeme oturdu.
Vural konuşmasında “ Köydes Bütçeleri açıklandı. İlimize hayırlı olsun ben Çıldır İl Genel Meclis üyesi olarak bu durumdan hiç hosnut olmadım. Ardahan için toplamda yaklaşık 71 milyon gibi bir tutar belirlenmiş ve bu tutardan benim ilçem 8 milyon gibi rakam pay edilmiş bu rakamdan özel idare ve Köylere hizmet gtürme birliği kesintisini çıktığımızda ilçemize 6 milyon gibi bir rakam kalıyor. Bu rakamların neye göre belirlendiğine dair çalışma yürüttüm konunun muhattabı bir çok kişi ile fikir alışverişinde bulundum.
       Öncelikle belirteyim Ardahan ve bütün ilçeler bizim ve bizden hizmet bekliyor. Ben isterdimki bugün ki bütçede eşit bir şekilde dağıtılsın yada bütçenin tamamı tek bir hesapta kalsın biz Ardahanı top yekün olarak ele alıp çalışalım, sorunların tespitini yapalım ve harcamalarımız bu şekilde olsun.
Şimdi rakamların neye göre belirlendiğini tespit etmeye çalışıyorum. 
1- Yüzölçümüne göre belirlense Çıldır  Göle ve Ardahan merkezden sonra üçüncü sırada yüz ölçümüne sahip ama aldığı payı 5. sıdaymış gibi
2- Köy sayılarına göre belirlenmişse Hanak ilçemizin 26 köyü var aldığı pay bizden fazla
3- Nüfus yoğunluğuna göre pay edilse Çıldır üçüncü sırada Çıldır yine hak ettiği payı alamamış.
       Bu paylamada bir adaletsizlik var Çıldır hak ettiğini alamıyor. Basit bir örnekle anlatayım, sıcak asfaltın km fiyatı yaklaşık olarak 2,5 milyon tutuyor biz Çıldır’a 3 km sıcak asfalt yapamıyoruz.
       Asfalt ne zamandan beri Ardahan’da üretiliyor diye araştırdım yaklaşık olarak 20 yıldır. Sizce 20 yıldır Çıldır’a kaç km sıcak yapılmış biliyormusunuz? 1 km oda 4 km lik bir yolun sadece 1 km sini yapılmış buda bizim ayıbımız olarak burada duruyor. 
      Ben seçim sürecinde seçmenlerimize 5 yıllık görev sürem içerisinde köy yollarımızı sıcak asfalt olmasa bile sati asfalt olarak bitireceğime dair hedef koyduğumu söyledim. 33 km yolu bulunan ilçemizde sadece 13 km asfalt var ve bir çok noktası deforma durumda. Şimdi bu bütçe ile biz yaklaşık olarak 2 km sıcak asfalt yada 3 km sati Asfalt yapabiliriz.
Şimdi kendinizi benim yerime koyun, biz sadece 3 km asfalt yapsak köylerde yaşanan su sorununu nasıl çözeceğiz. Parke sorununu nasıl çözeceğiz, kaptaş, menfez sorununu nasıl çözeceğiz. 
       Kısa biz yaz dönemimiz var zaten hangi planlamaları ne zaman yapıp hayata geçireceğiz. Ben hizmet etme sözü verecek halkın idaresine talip oldum ve bugün onların taleplerini burada dile getiriyorum. 
         Bu bütçe çalışması ile Çıldır’ın hakkının yendiğini düşünüyorum. Haklı olarak bu serzenişi burada sizlerle paylaşıyorum” dedi.

HABER VİDEOSUNU İZLEYEBİLİRSİNİZ ;https://www.facebook.com/profile.php?id=61557992920933
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —