https://cildirgoluseyahat.com.tr/

ÇILDIR ÜZERİNDE KİRLİ OYUN

ÇILDIR ÜZERİNDE KİRLİ OYUN

Aktaş sınır kapısından...

    Aktaş sınır kapısından geçen Türk vatandaşlara ve tırlara taşlı sopalı saldıralar oluyor diyerek olaylardan bi haber kendilerini ülkücü diye nitelendiren Çıldırlı bir grup gencin vermiş oldukları demeçler Posoflu gazeteciye ilham oldu.

    Posof Dha muhabiri sözde ülkücü olan gençlerin beyanını kaynak göstererek Aktas Sınır kapısında savaş çıkmış gibi haber yaptı. Çıldır Aktaş Sınır Kapısı faliyete girdikten sonra gerek uzaklığı, gerekse Ilgar dağının sürücülere vermiş olduğu büyük sıkıntıdan dolayı Türk gözü sınır kapısı her geçen gün işlevini iyice yitirince Dha Posof muhabiri de karalama yapmaya başladı.

ÇILDIRLILAR TEPKİ GÖSTERDİ

    Çıldır Aktaş Sınır kapısını kullanmaktan korkan tırların Posof´ta bulunan Türkgözü sınır kapısına yönelip kuyruklar oluşturduğu şeklinde yalan haber yapan Posof Dha muhabirinin haberine tepkiler yağdı . Tepkilerini dile getiren Çıldırlı vatandaşlar ?Göle ve Damal ilçelerindeki şehitlerimizin cenaze törenlerine katılmaktan aciz olan ve her boş kaldıkça eline Türk bayrağı alıp sonucunun nereye gideceğinden habersiz olan bu gençlerin vermiş oldukları beyanat, Posoflu Dha muhabirinin ırkçı ve bölgelere arası düşmanlığı körükleyici asılsız haberine sebebiyet vermiştir. Gençlerimiz daha aklı selim ve yaptıklarına dikkat etmelidirler. Zira Azerbaycan´a destek olmak için vermiş oldukları demeç, yaşadıkları yer olan Çıldır´a zarar vermiştir. Bunu fırsat bilen art niyetli Posoflu gazeteci de, içindeki nefreti kusmuştur? dediler.

VALİDEN YALANLAMA

     Basında çıkan haberlerle ilgili olarak açıklama yapan Ardahan valisi Ahmet Deniz ?Çıldır Aktaş Sınır Kapısı´nı kullanarak Türkiye´ye giriş yapacak Türk tırlarının, Gürcistan tarafında Ermenilerin taşlı saldırılarına maruz kalması, ayrıca yola kaya parçaları konularak geçişlerinin engellenmesi dolayısıyla aynı ülke ile sınır geçişinin sağlandığı Türkgözü Sınır Kapısı´nda tır kuyrukları oluştuğu haberleri tamamen asılsızdır. Artvin Sarp Sınır kapısını kullanması gereken tırların bir kısmı, ordaki bir aksaklıktan dolayı yakın olan Posof Türkgözü sınır kapısını kullanmış, küçük çaplı yoğunlukta bu yüzden yaşanmıştır. Bir günlük küçük çaplı yoğunluğun Çıldır Aktaş Sınır kapımızla hiçbir alakası yoktur? dedi.

YETKİLİLER ?GÜVENLİK SORUNU YOK?

     Aktaş sınır kapısında görüştüğümüz yetkilerde gerek Türkiye gerekse Gürcistan tarafında herhangi bir güvenlik sorunu olmadığını, her vatandaşın ve araçların çok rahat her iki tarafta da yolculuk yapabileceklerini beyan ettiler . Basında çıkan bu haberlerin çok çirkin olduğunu belirten yetkililer ?Yeni yeni gelişmeye başlamış bir ilde yapılan bu tür karalama haberleri doğru değildir. Bu tür yapılan asılsız haberler en çok bölgeye ve bölgede yaşayan insanlara zarar verecektir. Bu tür çekişmelerin yerine her iki kapının da en iyi şekilde işlev kazanması için çaba sarf edip birlik olunması gereklidir? dediler.

İŞLETMECİ ?ÖYLE BİRŞEY OLSA, İLK BANA ZARAR VERİRLER?

     Ahılkelek´te işletmesi bulunan Çıldır Öncül köylü vatandaşta yapılan haberlere tepki gösterip ? ben burada restoran işletmeciliği yapıyorum. Yapılan haberleri duyunca çok şaşırdım. Her gün bu insanlarla iç içe yaşıyorum ve herkeste benim Türk olduğumu biliyor. Herhangi bir tepki olsa en evvel benim ve benim gibi Türk olan kişilerin işletmelerini taşlar, yıkar, yakarlar. En çok üzüldüğüm Çıldırlıların bu tür asılsız iddialara itibar edip, açıklama yapmış olmaları ve başkalarının eline koz vermeleridir. Posoflu birinin burayı karalamasından daha doğal ne olabilir ki. Ancak bizim insanımızın onun gibi art niyetli kişilere pirim vermeleri en bizleri ve yöremiz insanını etkiler. Günde Çıldır´dan onlarca kişi buraya geliyor. Akaryakıtını, sigarasını bizim oradan kat be kat ucuza alıyor. Biz bu ihtiyaçlarımızı daha ucuza mal ederken, adamlarda bizden para kazanıyorlar. İnsani değerleri bir yana bırak, ticari olarak düşünürsek kim insanımızı darp eder, araçlarını taşlar. Bizim insanımız buraya çok büyük maddi gelir bırakıyor. Hiç kimse ekmek yediği eli kesmez. Buradan Çıldır´daki, Ardahan´daki ve Türkiye´deki soydaşlarımıza sesleniyor. Lütfen bu asılsız haberlere kulak asmayın, bu ve bunlar gibi art niyetli kişilerin yaptıklarına da alet olmayın? dedi.