Başkan Yılmaz: “Posof Belediyesi Fahiş Yurt Fiyatlarıyla Öğrencileri Mağdur Ediyor”

Başkan Yılmaz: “Posof Belediyesi Fahiş Yurt Fiyatlarıyla Öğrencileri Mağdur Ediyor”

AK Parti heyeti, Posof Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören üniversite öğrencilerinin sorun ve taleplerini dinledi.

         AK Parti Ardahan İl Başkanı Ersin Yılmaz beraberindeki Merkez İlçe Başkanı Aytaç ve Posof İlçe Başkanı Akpınar Posof Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi.   Posof Belediyesine ait Emekli Öğretmen Sabri Erdoğan Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrencileri ziyaret eden AK Parti heyeti, kendilerine iletilen soru, öneri ve talepleri dinlediler. 
             Öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenen AK Parti Ardahan İl Başkanı Ersin Yılmaz, sorun ve taleplerini dinlediği öğrencilerin sorunlarını çözmek için gerekli girişimleri yapacaklarını kaydetti.
Ziyaretin ardından değerlendirmede bulunan Başkan Ersin Yılmaz, CHP’li Posof Belediyesinin fahiş yurt fiyatlarıyla öğrencileri mağdur ettiğini söyledi. 
          Posof Belediyesinin fahiş yurt fiyatlarından bir an önce vazgeçmesini isteyen Başkan Yılmaz, “Yine CHP’li belediye, yine mağduriyet.     Posof Belediyesi tarafından mağdur edilen Posof Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören üniversite öğrencilerimizin yanındaydık. 
        Merkez ilçe başkanımız Aytaç Ulutaş, Posof ilçe başkanımız Akın Akpınar ve il/ilçe yönetimlerimiz ile birlikte Posof Belediyesi tarafından mağdur edilen üniversite öğrencilerimizi ziyaret ederek, yaşadıkları sorunları yerinde gördük. 
           Geçtiğimiz yıl ve önceki yıllarda bizim belediyemiz tarafından barınma yemek ve benzeri ihtiyaçları çok cuzi bir fiyat 600 TL olan aylık yurt ücretleri, bu yıl CHP’li Belediyesince kızlardan 5500 TL erkeklerden ise 6000 TL aylık yurt ücreti alınmasını kararlaştırmışlar. Maalesef bu yıl ilçede eğitim görecek olan kız ve erkek öğrencilerimiz mevcut belediye tarafından fahiş fiyat artışları ve hijyen koşulları başta olmak üzere barınma anlamında mağdur edilmişlerdir. 
         Bu fiyatı gören öğrenciler eğitimlerini bırakmak durumunda kalıyorlar, bu durum hem onların geleceği açısından, hem de ilçe esnafının ekonomik kaybına neden olmaktadır. Talebimiz CHP’li belediyenin aldığı bu fahiş yurt fiyatlarından bir an önce vazgeçerek, cazip bir fiyat tarifesi uygulaması ve aynı zamanda halihazırdaki yurdun başta yemek ve hijyen koşulları olmak üzere güvenlik internet ve benzeri sorunlarını bir an önce çözüme kavuşturmasını istiyoruz.  Öğrencilerimiz sahipsiz değildir”