Tarih: 23.08.2024 10:23

Ardahanlı Çiftçiler AKÜ'de Süt İşleme Tesisini İnceledi

Facebook Twitter Linked-in

            Ardahanlı kadın üreticiler, "Süte Değer Katan Kadınların Yolculuğu" projesi kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ni ziyaret etti. Ardahan Tarım İl Müdürlüğü tarafından organize edilen gezide, kadın çiftçiler sığır yetiştiriciliği ve süt hijyeni konularında bilgi edindi. 
            Üniversitenin Uygulamalı Çiftliğini gezen kadın üreticiler, AKÜ Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Güler ve Arş. Gör. Duygu Uğurlu tarafından süt işleme tesisinde karşılandı. Kadınlara, manda sütünden yoğurt ve kaymak üretim aşamaları detaylarıyla anlatıldı. 
          Gezi kapsamında, kadın çiftçiler hayvan yetiştirme ve besleme konusunda yaşadıkları sorunları akademisyenlerle paylaştı ve çözüm önerilerini dinledi. Ayrıca, Uygulama Çiftliği’nde modern yetiştiricilik sistemleri hakkında da bilgilendirildiler. 
          Ardahanlı kadın üreticilerin iki gün süren Afyonkarahisar ziyaretine, Tarım İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Akın Saraçoğlu ve Ziraat Yüksek Mühendisi Seda Eraslan da eşlik etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —