Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESOB) Başkanı Candar Yılmaz, Sahara Tüneli'nin sadece bir yol yatırımı değil, aynı zamanda bir ekonomi projesi olduğunu vurguladı.
Yılmaz, Ardahan ile Şavşat arasındaki ekonomik hareketliliğe dikkat çekerek, kentte üretilen hayvansal ürün ve canlı hayvan ticaretinin ana rotasının burası olduğunu bildirdi.
Yılmaz, “Sahara Tüneli hem güvenlik hem de ekonomik açıdan açılması elzem olan bir projedir. Karadeniz’e yaz aylarında ilimizde üretilen ot, hayvansal ürünler ve canlı hayvan sevkiyatı bu güzergâh üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca otomobil ticaretimizin yaklaşık yüzde 70’iKaradeniz bölgesiyle gerçekleşmektedir. Bu nedenle Şavşat Tüneli’nin açılması, Ardahan’ımız ve özellikle esnaf ve sanatkârlarımız için hayati derecede önemli bir gelişme olacaktır. Tünelin hizmete girmesi; ulaşım güvenliğini artıracak, ticareti hızlandıracak ve bölge ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.
Komşu ilçe Artvin-Şavşat halkı da sosyal medya üzerinden destek vererek seslerini Ulaştırma Bakanlığına duyurmaya çalışıyor. Şoförler Odası’nın ardından Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın da sürece dahil olmasıyla birlikte, Sahara Tüneli projesi bölgenin en büyük ortak talebi haline geldi.
