AKTAŞ BUZ KESTİ
Sibirya soğuklarının etkisi...
Çıldır ilçesi sınırlarında bulunan ve yarısı Gürcistan´a ait olan sınır gölü Aktaş tamamen dondu. Göl kıyısındaki köylüler, hayvanlarını buz kırarak sulamaya çalışken çocuklar ise yüzeyi tamamen donan göl üzerinde kızak kayarak gönüllerince eğlendi.
Hayvanların su ihtiyacını Aktaş gölünden temin ettiklerini ifade eden Tazebey Üçtepe isimli vatandaş, "Göl yüzeyi tamamen don. Bizde buzları kırarak hayvanlarımızın su ihtiyaçlarını gideriyoruz." dedi.
Buz tutan göl, doğal güzelliğiyle dikkat çekerken, çocuklar da göl üzerinde kızakla kaymanın keyfini yaşadı. Yüzeyi tamamen buz tutan Gölde kızakla kaymanın keyifli olduğunu söyleyen çocuklar, ´´Bugün tatil olduğu için göl üzerinde kızak yapıyoruz. Ve çok hoşumuza gidiyor.´´ ifadelerinde bulundular.
Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan´ın Göle ilçesinde eksi 25 derece olarak kaydedildi.
-
1
VURALLAR YAPI´ DAN KİRALIK DAİRELER
-
2
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Töreni Yapıldı
-
3
Çıldır Anaokulu Öğrencileriyle Ramazan Etkinliği Programı
-
4
Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu Yatılı Bölge Ortaokulu’nda iftar buluşması
-
5
Güvenocak Köyünde Vefat
-
6
Çıldır’da Yeşilay Haftası Etkinliği
-
7
Ardahanalılara İmamoğlunun Mektubunu Okudular
-
8
AK Partiler iftar sofrasında bir araya geldi
-
9
Başkan Özer İftar Programında Adaylığını Açıkladı
-
10
Vali Çiçekli, İş Adamlarıyla İftarda Biraraya Geldi





