Olcay Kasımoğlu


İLK KEZ ARDAHAN'DA ÖĞRENCİ- YAZAR BULUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Gönüllülük esasına dayalı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik.


Her gün kendi içinde binbir sevinçle, umutla bizi kucakladı. İçleri sevinç dolu, umut dolu çocuklar gördük ya, bu umut da bize yetti. Anadolunun kadim ruhunu bize yaşatan o güzelim, o cesur yürekli çocukların, gençlerin yüreğinden öpüyorum.

Hayatımda kendimle gurur duyduğum en önemli eylemsel faliyetim buydu desem, abartmış olmam.

Kıtap yazmak emek ister, sabır ister ömründen en kıymetli olan zamanını ister. Bunları bilinçli seçmişsen, akıl, duygu ve bilgiyle taçlandırmışsan verdiğin hiç bir şeyden pişmanlık duymazsın.

Yazar ve şair olarak ülkemizin her karesinde geleceğin ebeveynleri olacak gençlerimize dokunmak, onları sanatın yetkin diliyle tanıştırmak ve sanatın yapıcı, birleştirici gücüyle ortak değerlerimize sahip çıkmak öncelikli hedeflerimiz arasında oldu.

Yüzlerce öğrenciye dokunduk, sarıldık, gözlerinin içine baktık. Bizde bir zamanlar o sıralarda oturduk, bizde aynı yaşlarda olduk. Düşlerimizi o sıralarda kurduk, hayallerimizi yaşadığımız coğrafyanın masmavi göğü, yemyeşil ovaları, dağları ve dünyanın en harika kar örtüsüne sahip bu coğrafyanın devri-daim mevsimleriyle köklenip yeni hayatlara buralardan filizler verdik.

İnanmanın ve başarmanın haklı gururunu paylaşırken farkındalık oluşturmak adına rol model olmaya geldik.

Arkadaşlarımla birlikte doğup büyüdüğümüz toprakların tarihini, yaşam koşullarını bildiğimizden olsa gerek ayrı-gayrı bilmeden insan sevgisiyle dopdolu çocuklarımızı kucaklamaya geldik.

Bizler herşeye rağmen umudunu asla kaybetmeyen ve buna inanmanın içtenliğiyle yaşadıklarımızı, deneyimlediklerimizi, yazdıklarımızı farkındalık oluşturmak adına geleceğin genç kuşaklarıyla paylaşmaya geldik.

Sınırları, sınıfları olmayan global bir dünya vatandaşı olmak için; dünyanın yaşadığımız yerden ibaret olmadığını bunu keşfetmek için de okumak, araştırmak, gezmek ve kendimizi tanımak için yine sığınağımız kıtaplar olduğu kadar kendimizi sanatın bütün kollarıyla da beslememiz gerektiği üzerine hoş sohbetlerimiz oldu.

İmkansız diye birşey yok, inananlar kazanır söyleminin içtenliğiyle yürekleri yüreğimize, gülüşlerini gülüşümüze armağan eden siz kıymetli öğrencilere, geleceğin ebeveynleri gençlere içtenlikle teşekkür ediyorum.

Bizden olanı vermek adına kendi yazdığımız kitaplarımızı hiçbir maddi karşılık beklemeden paylaştık.

"Maltepe Ardahan Derneği" bünyesinde gönüllülerin katılımıyla 1000 kitap toplandı. Toplanan kitaplar okulların kütüphanelerine teslim edildi. Maltepe Ardahan Derneği Başkanı Yaşar Geler' in bu projeyi Yazar Murat Tuncel ve benimle paylaşırken duyduğu sevinç görülmeye değerdi. Kendi adıma çok teşekkür ederim.

Eğitim ve öğretim alan çocukların eğitiminde hepimizin sorumluluğu vardır. Bunun için de bir ilk adımı atmış olmaktan son derece mesut ve bahtiyarım.

Bu ilk adım geleceğe bir köprü görevini başlatmış olup bundan sonraki kuşaklara emsal teşkil etmesi açısından çok değerli buluyorum.

Büyük şehirlerde yaşayan çocukların imkan ve koşullar olsun, insan kaynağı olsun farkındalık oluşturma adına yazar ve şairle buluşma imkanı daha yüksek.

Türkiye'nin Kuzey Doğusu olsun Türkiye'nin birçok kırsal kesimi olsun çocuklar ve gençler hala bir çok şeyin eksikliğini yaşıyor.

Farkındalık oluşturmak adına:

Gençlere dokunmak, sarılmak samimiyetle çok önemli. İmkansız diye bir şeyin olmadığını sabırla, inanmakla ve mücadeleden vazgeçmedikçe er geç başarının geleceğini; bunu kendi yaşamımızdan örneklerle birebir ilişkilendirip paylaşmak çok daha önemliydi.

Bilginin insanı bilgin yapabileceğini fakat en önemli şeyin kendini bulmak ve kendini aramaya başlamakla kişinin aydınlanma yaşayabileceğini ve birey olmanın farkındalığını özellikle vurgulamaya çalıştık. Kendi değerleri ve ilkeleri olan insanların onurlu ve kendilerine saygın bir dünya vatandaşı olabileceğini alçak gönüllülükle anlatmaya çalıştık. Ve kitapların bu aydınlama yolculuğunda en önemli yol arkadaşları olduğunu dilimiz döndüğünce söylemeye çalıştık.

Hiç kimsenin bir diğerinden üstün olmadığını, yaşam koşullarının gel-geç olduğunu ama insanın kendini arama yolculuğunun son nefese kadar devam ettiğini, hayatın bize öğrettikleri deneyim ve tecrübelerden paylaşımlarla karşılıklı hoş sohbetler ettik.

Makamı insan saymayıp, insanı insandan sayan Ardahan İl valisi Sayın Hayrettin Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Aydın Acar, İl Müdür Yardımcısı Sayın Halıl Kılıç, Ardahan Salim Dursunoğlu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sayın Nihat Bülbül, Göle İlçe Müdürü Sayın Süleyman Bedir, Göle Nilüfer Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Sayın Tuncay Kasımoğlu, Çıldır İlçe Müdürü Sayın Gürbüz Kılıç, Çıldır Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Sayın Korhan Karakaya, Posof İlk-Ortaokulu Müdürü Sayın Çiğdem Dursun, Hanak İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mesut Yolcu, Hanak Şehit Serhat Yılmaz Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sayın Fırat Emre Yılmaz, Damal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın İsmail Erten, Damal Süleyman Demirel İmam Hatip İlk-Ortaokulu Müdürü Sayın Baykal Altu'na bize göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ederiz.

Bizi bir araya getiren Sanatın/ Edebiyatın sorgulayan, iyileştiren, geliştiren değişim ve dönüşümüne; içtenlikli kollarına minnetle teşekkür ediyorum.

Siz geleceğin ebeveynleri gençler ülkeniz için, dünyanın iyiliği için ve kıymetli varlığınız için önce kendinizin işçisi olun.

Kendine değer veren, geliştiren, daha adil yaşam koşullarında bütün dünya çocukları okusun kendini gerçekleştirsin diye kendi payına düşen sorumluluğa sıkı sıkı sarılsın. Bu evrenin siz gençlere ihtiyacı var, derken içi boş, kuru söylemlerden mümkün mertebe uzak durduk.

Sırf biz yaşadık diye biri, birileri rahat nefes alacaksa ne mutlu bize.

Sevgi ve saygımla emeği geçen bütün kurum amirlerine, değerli öğretmenlerime ve kıymetli okul çalışanlarına içtenlikle teşekkür ediyorum.