ZEHİRİ HELVANIN İÇİNE KOYMAK...

ZEHİRİ HELVANIN İÇİNE KOYMAK...

Sinan Karaçay´ın gündeme ait yazısı...

       Aziz Devletim, Kıymetli Hükümetim, Her Biri Birbirinden Değerli Vekillerim; Bizler bu kriz günlerinde insanların evine ekmek gidebilsin diye çalışanların ücretsiz izine gönderilmesinin önüne geçilmesini talep ediyoruz, yoksa elbet birgün bitecek bu krizden sonra işleri açılacak ve daha krizin ilk haftalarında yakasından tutup beş parasız sokağa atan patronların kriz dönüşü servetlerine servet katmaları için gerekli iş gücünü ellerinin altında tutmalarını sağlamanızı istememiştik.

     Hatta bu çıkardığımız kanunla üç ay işçiyi işten çıkarmanın önüne geçerek çalışan ve vefasızlık gösterilerek kapının önüne konulan işçilerin kıdem tazminatlarını almalarının önüne geçilerek yine,yeniden çalışanlara bir kazık atılmıştır. Zaten bu zor günlerde kendini tek kuruş vermeden kapının önüne koyan işyeri ile işçi arasında bir aydiyet bağı kalmamaktadır. Şimdi bu kanunla ZEHİRİ HELVANIN İÇİNE KOYMAKTAN öte birşey yapmış olmuyorsunuz.

       Şimdi duyar gibi oluyorum Devlet günlük 39,5 TL para verecek ey gafil diyenler var; Peki 4 kişilik bir aileniz var günlük 39,5 TL niz. buyurun geçinin. Bu kahrolası virüs vücutlardan önce vicdanlara bulaşmıştır, cismimiz ölmemiş belki ama merhametimiz ve İnsanlığımız ölmüştür.

    Birde Allah aşkına bu günlerde siyaset yapmayın teranesinden vazgeçin; İnsanın evine ekmek götürmesinin kaygı ve tasasını taşıması ve tüm varlığı ile kendini ait hissettiği devletine sığınıp onu yönetenlerden hesap sormasının neresi siyaset yapmak?

      Asıl siyaset yapmak bu Ekmek ve Gelecek kaygısına kayıtsız kalıp bu kaygıyı dile getirenlere HAİN ve DEVLET DÜŞMANI damgası vurmaktır. Emin olun sizin ihale alarak, iş bularak, yardım listesine yazılarak, mevki ve makam umarak sevdiğiniz bu VATANI ve DEVLETİ bizler bunların hiçbirini istemeden ve ön koşulsuz seviyoruz ve seveceğiz.

       Varolsun Şanlı Türkiye Cumhuriyeti.....

Sinan KARAÇAY / Gazeteci Yazar