www.cildirgoyce.com

ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajları....

99 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde ordu - millet dayanışmasıyla kazanılan 30 Ağustos Zaferi´nin yıl dönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde, 26 Ağustos´ta başlayan ve 30 Ağustos 1922´de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Bu zaferle vatan toprakları kurtarılmış ve modern Türkiye Cumhuriyeti´nin kurulmasının da yolu açılmıştır. Egemenliğimizi, bağımsızlığımızı ve ebedi varlığımızı teminat altına alan 30 Ağustos Zaferi ile milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya kanıtlayan Türkiye, tıpkı 99 yıl önce olduğu gibi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik iç ve dış tehditleri, bertaraf etme konusunda aynı kararlılığını muhafaza etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı yürekten kutluyor, başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum.

HÜSEYİN ÖNER

Vali

***************************************************************************************************

 

Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz ve şanlı ordumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı Büyük Zaferin 99. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Kazanılan Büyük Taarruz ile birlikte, tarihten silinmek istenen milletimiz genci yaşlısı, kadını erkeği demeden istiklal ve istikbaline sahip çıkarak hak ettiği bu zaferi şanlı tarihine altın harflerle yazdırmıştır.

30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı tüm imkânsızlıklara rağmen, Türk Milleti’nin birlik ve beraberliği, inancı, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır.

Tüm tarihi boyunca bağımsız yaşamayı ilke edinmiş Yüce Milletimiz, tarihinden aldığı onuru, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal Ya Ölüm” sözleriyle perçinleyerek onun komutasındaki kahraman ordumuzla 30 Ağustos tarihinde muhteşem bir zafere imza atmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle “30 Ağustos Zafer Bayramını” en içten duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanları uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor ve İlçe Halkımızın Zafer Bayramını kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

ALPER TAŞ
Kaymakam

*************************************************************************************************

Tarihe baktığımızda, ülkemizin her bir karış toprağının vatan sevgisini her şeyin üstünde tutan kahramanlarca kazanıldığını görüyoruz. Onlarca devletin hakimiyet kurmak için can attığı ülkemiz, birlik ve beraberlik içindeki yurttaşlarımızın ve kahraman askerlerimizin azimli mücadelesiyle kurtarılmıştır işgallerden.
    Canla başla verilen bu mücadelelerin pek çoğunu taçlandıran zaferlerin ön önemlilerinden biri ise, 30 Ağustos 1922’de kazanılmıştır. İstiklal mücadelemizin verildiği Kurtuluş Savaşı’nın seyrini ve sonucunu belirleyen, Büyük Taarruz’un son günü gerçekleşen Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı o anlamlı ve büyük gündür 30 Ağustos 1922…
    Birlik, beraberlik ve azimle elde edilen bu zafer, ülkemizin geleceğe dair umutlarını yeşertmiş, aynı zamanda Cumhuriyetimizi de filizlendirmiştir. 30 Ağustos 1922’de kazanılan zafer, küllerinden yeniden doğacak bir ülkenin bağımsız, laik ve demokratik geleceğinin kıvılcımını da yakmıştır.
    Bağımsızlık, barış, kardeşlik ve huzurun hakim olduğu bir ülke için ağır şartlar altında verilen tarihi mücadelenin baş kahramanları olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman askerlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, ülkemizden barışın, birlik ve beraberliğin eksik olmaması temennilerimle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.

K.YAKUP AZİZOĞLU
Çıldır Belediye Başkanı

***************************************************************************************************************

Milletimiz tarih boyunca bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla taviz vermemiş bu uğurda her türlü mücadeleyi göze almıştır. Esarete karşı boyun eğmeyen milletimiz, başlattığı Kurtuluş Savaşı’yla bağımsızlık ideali etrafında kenetlenerek, eşsiz zaferler kazanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi vatan topraklarının her köşesine yayılarak 30 Ağustos’ta kazanılan zaferle başarıya ulaşmıştır. 
    Kahraman Milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıktığı 30 Ağustos Zaferi, tarih sayfasındaki yerini, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneği ve bağımsızlık mücadelesi olarak almıştır. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır. Milletimiz birlik ve beraberliğini koruyarak bu inanca sahip çıkacağını her zaman göstermiştir. Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin ve kahraman ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

GÜRBÜZ ARPAÇAY
AK Pari Çıldır İl Genel Meclis Üyesi

*********************************************************************************************************

İşgalci güçlerin üzerinde hakimiyet kurmak için birbiriyle yarıştığı ülke topraklarını canının, kanının son damlasına kadar savunan ve koruyan kahraman Mehmetçik’in ve Türk Milletinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde kazandığı en büyük zaferlerden biridir 30 Ağustos…
    Vatan topraklarının savunması, milli egemenliğin ve bağımsızlığın tesis edilmesi, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kurulması ülküsüyle ve nice umutlarla başlatılan Kurtuluş Savaşı’nın en şanlı tarihlerinden biri olan 30 Ağustos 1922’de, Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığındaki Büyük Taarruz’un son günü gerçekleşen Başkumandanlık Meydan Muharebesi zaferle sonuçlanmış, işgalci güçler bozguna uğratılmıştır.
    Vatanın bir karış toprağından dahi vazgeçmeyen, asla pes etmeyen, azmiyle, cesaretiyle, yüreğinin ve bileğinin gücüyle işgalci tüm güçleri dize getiren kahramanların bize emanet bıraktığı bu büyük zaferle de göğsümüz hala kabarırken, milli mücadele ruhuna ve bu ruhla kurulan Cumhuriyetimize karşı sorumluluklarımızı da unutmuyoruz, unutmayacağız.
    Cumhuriyetin, bağımsızlık ve egemenliğin ışığında laik, demokratik ve çağdaş bir ülke için gözünü kırpmadan mücadele veren, bizlere bu cennet vatanı emanet eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman askerlerimizi ve bu şanlı zaferin tüm kahramanlarını saygı ve minnet ile anıyorum.
    Ülkemizde barışın her daim hakim olması, milli birlik ve beraberliğimizin baki kalması, Cumhuriyetimizin ışığının her zaman yolumuzu aydınlatması temennilerimle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.

BAHA YUNUSOĞLU
CHP Çıldır İl Genel Meclis Üyesi

******************************************************************************************************

     Mazisi eşsiz kahramanlık, zafer, şan ve şeref dolu aziz milletimiz, vatan toprağı uğruna verdiği mücadeleyi başarı ile sonuçlandırarak Anadolu’yu ebedi yurt olmasını sağlamıştır.
    30 Ağustos, aziz milletimizi tutsak etmeye, sömürge yapmaya; Anadolu’yu parçalayıp hayalî devletler kurmaya yönelik yanlış hesapların Afyon’dan, Dumlupınar’dan, Kocatepe’den ve İzmir’den Mehmetçik süngüsü ile dönmesidir. 30 Ağustos Zaferi ile büyük milletimiz, şekillenmeye başlayan Dünya’da kendisine dayatılan coğrafyayı kılıcının ucuyla itmiş, dönemin güç dengeleri arasında şehit kanıyla çizdiği vatanına kavuşmuştur.
    Şu da unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti ebed müddet yaşayacaktır. Bu millet kendi değerlerini hiçbir zaman kaybetmeyecek, Allah’ın izni ve inayetiyle zafer her zaman milletimizin olacaktır.
    Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ülkemizin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

AHMET RIFAT VURAL
Çıldr Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi