YILMAZ "GELECEĞE TEK YÜREK, TEK YUMRUK YÜRÜMELİYİZ"

YILMAZ "GELECEĞE TEK YÜREK, TEK YUMRUK YÜRÜMELİYİZ"

Partisinin düzenlediği Kars-Ardahan-Iğdır Teşkilat Eğitim Programı`na katılmak üzere Kars`a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sarıkamış`ta düzenlenen `Eğitim Programı`na katıldı.

           Partisinin düzenlediği Kars-Ardahan-Iğdır Teşkilat Eğitim Programı'na katılmak üzere Kars'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sarıkamış'ta düzenlenen 'Eğitim Programı'na katıldı.
        Sarıkamış ilçesinde partililere seslenen Bakan Cevdet Yılmaz, bir ülkenin, yörenin kalkınmasının sadece kamu yatırımlarıyla mümkün olmadığını, bunun yanında özel sektör yatırımlarının da olması gerektiğine dikkat çekti. Bakan Yılmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
        "Millet demek, etnik grup demek değil, inanç grubu demek değil; aynı geçmişten gelen, aynı değerleri benimseyen, aynı yaşam ortamını paylaşan, aynı gelecek hedefleri etrafında bütünleşen bir topluluk ve biz buna sahibiz. Yeni bir millet de değiliz. Bin yıllık geçmişimiz var. ve o geçmişimizde bütün dünyaya iftiharla anlatacağımız bir uygulama var. Bırakın Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, bırakın Alevi'yi, Sünni'yi. Müslüman, gayrimüslim yüzyıllarca bir arada yaşamadı mı bu topraklarda? Barış içinde, huzur içinde bir arada yaşamadık mı? Bizim ecdadımız bu. Bütün farklılıkları, farklılık içinde birlik anlayışıyla bir arada tutan bir ecdat. Bizim atalarımız bu. Biz böyle bir kökenden, böyle bir medeniyetten gelen bir millet olarak bu sorunları çözmeliyiz ve geleceğe tek yürek, tek yumruk yürümeliyiz."
"TÜRKİYE'NİN GÜÇLENMESİNİ, GELİŞMESİNİ İSTEMEYENLER VAR"
           Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini istemeyenlerin olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, "Dünyada bir yarış var. Kendi içinde birlik sağlayamayanlar, kavga edenler, çatışanlar bu yarışta geri kalacaktır. Ama kendi içinde birliği bütünlüğü sağlayan, bir taraftan geçmiş değerlerini taşıyan, bir taraftan evrensel hukukun evrensel ve eşit vatandaşlığı en güçlü şekilde yaşayan toplumlar da bu yarışta ön plana çıkacak. Bu kadar açık. Bunu istemeyenler var. Türkiye'nin güçlenmesini gelişmesini istemeyenler var. Bunlar ne Türk'ü seviyorlar, ne Kürt'ü seviyorlar, ne Alevi'yi, ne Sünni'yi seviyorlar. Türkiye ilerlemesin, Türkiye güçlenmesin, hem kendi içinde hem de bölgesinde çok daha geniş bir coğrafyada çok daha farklı bir konum almasın diye uğraşıyorlar. Çok açık ve net. Son aylarda yaşadığımız hadiselerde, uluslararası medyada yapılan operasyonlarda birçok yerde bunu çok net bir şekilde görüyoruz. Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorlar. Çünkü Türkiye sıradan bir ülke değil. Çok önemli değerleri olan ve görünmeyen bir sermeyesi olan ülke. Tarihinden getirdiği, medeniyetinden getirdiği çok güçlü, görünmeyen sermeyesi olan bir ülke. Türkiye'nin bütün bu meseleleri geride bıraktığında nereye gideceğini bizden daha iyi görüyorlar. Onu söyleyeyim. Bazıları bizden daha iyi görüyor. Bunu engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Buna müsaade etmemeliyiz" dedi.
           "Kardeşliğimizi yüceltmeliyiz. Huzuru yüceltmeliyiz. Eşit vatandaşlığı yüceltmeliyiz. Temel hak ve özgürlükleri yüceltmeliyiz. Hukuk devletini yüceltmeliyiz. Fikir hürriyetini yüceltmeliyiz" diyen Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle noktaladı:
           "Ama şiddete de çok net bir şekilde karşı çıkmalıyız. Hiç böyle 'ama, fakat' demeden, çok net karşı çıkmalıyız. Bunu yapmadığımız sürece arzu ettiğimiz yere gidemeyiz. Fikir hürriyetine sonuna kadar evet, demokrasiye, temel haklara, sonuna kadar evet, ama şiddete, kavgaya başkasının hakkına tecavüz etmeye de sonuna kadar hayır. Bu her olayda böyle herkes için geçerli. ve inşallah Türkiye önümüzdeki süreçte yeni demokratikleşme hamleleriyle yeni ekonomik hamlelerle çok farklı bir yere ulaşmış olacak. Adalet Ve Kalkınma Partisi, işte bu adaleti sağlayacağız ve bu kalkınmayı çok daha üst düzeylere taşıyacağız."
           Sarıkamış'ta düzenlenen Eğitim Programı'na Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars-Ardahan-Iğdır il başkanları ve çok sayıda partili katıldı.