YILMAZ, HER AN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ

YILMAZ, HER AN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ

Ardahan'da görev yapan yerel ve ulusal basın...

    Ardahan'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)  İl Başkanı Candar Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek gündeme ilişkin konularda görüş alış verişinde bulundular.
     Başbakan Yardımcısı ve Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan liderliğinde geçtiğimiz yıl kurulduğundan itibaren ülke genelinde olduğu gibi Ardahan'da halkın ilgi odağı olan DEVA Partisi İl Başkanı Candar Yılmaz, ziyaretine gelen basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN İKİ ORTAĞI DA SEÇİMİ KAYBEDİYOR

    Yılmaz, ”Bugün Türkiye’nin genel durumuna bakıldığında her gün bir seçim kampanyasının ortasındaymışız gibi geçiyor. Bu şunu gösteriyor, ülkede bir iktidar değişikliğine ihtiyaç var. Mevcut iktidarın sorunları çözebileceğine dair toplumdaki beklenti çok düşük, Cumhur İttifakı’nın iki ortağı da seçim olsa kazanma ihtimallerinin çok düşük olduğunu biliyor” dedi.

GENÇ, DİNAMİK VE İŞİN EHLİ KADROLARLA YOLA ÇIKTIK

     DEVA Partisinin Ardahan'da Teşkilat yapısı ve çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Candar Yılmaz, “Genç bir partiyiz. Genel Merkezimiz işin ehli insanların olduğu bir partiyiz. İlimizde de teşkilatlanma çalışması yaparken toplumun her kesiminden üye kaydı yaptık. Ekonomiden, tarıma, Eğitim alanından meslek gruplarına birçok değerli arkadaşımız ile yola çıktık” diye konuştu.

EKONOMİK SIKINTILARDAN KURTULUŞ ALİ BABACAN'LA MÜMKÜN OLACAK
    AKP iktidarının ülkedeki sorunları çözemeyeceğine de vurgu yapan Başkan Candar Yılmaz; “Ülkemizde, her gün bir gündem zenginliği var Keşke pozitif bir gündem olsa ama oldukça olumsuz gelişmeler oluyor. Ülkedeki ekonomik çöküş ileri düzeyde ve artık vatandaş dört gözle seçim sandığını bekliyor. Tek kurtuluşumuz seçim başka bir seçeneğimiz yok. Halkımızın, gerçekleri duyması çok önemli.  Bizlere düşen görev olayların gerçek yüzünü anlatmak. Bu girdaptan kurtuluş reçetemizi vatandaşa anlatmak. Eski sorunların üzerine yenileri ekleniyor. Mevcut hükümetin bu ülkenin sorunlarına kesin olarak çözüm bulamayacağını görüyoruz. Çözüm DEVA Partisi iktidarındaki Ali Babacan ve liyakatli kadrolar ile olacaktır” ifadelerini kullandı.

ARDAHANLININ DEVA PARTİSİ’NE GÖSTERDİĞİ TEVECCÜH HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

      DEVA Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz, gazetecilerin "Deva Partisinin Ardahan'da ki oy oranı ne olur? Sorusunu da yanıtladı ve şunları söyledi; "Genel Başkanımız Ali Babacan Ardahan'a çok büyük önem veriyor. Genel başkanımızın Ardahan ziyaretinde halkın teveccühünden bunu anlamak mümkündür. İlimizin ekonomik sıkıntıları başta olmak üzere mahrum bırakılan tüm olanaklardan hak ettiği devlet desteğini alması için genel başkanlığımız liderliğindeki partimize güven tamdır. Ben partimizin Ardahan'da büyük başarı sağlayacağına inanıyorum. Rakam olarak ne olur bunu bugünden net söylemek doğru olmaz. Sandık en net ankettir. Ardahanlı vatandaşlarımızdan gördüğümüz teveccüh tespitimizi teyit ediyor” şeklinde konuştu.

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİNE ZİRAAT VE VETERİNERLİK BÖLÜMLERİ AÇILMALI

      2008 yılında ilimize kurulan Ardahan Üniversitesi’nin aradan geçen 13 yıla rağmen öğrenci kapasitesi ve bölgenin ihtiyaçlarına karşılık verecek bölümlerin açılmadığını da eleştiren DEVA Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz; "Bölgemizin en büyük geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık alanına yıllar önce büyük umutlarla açılan Ardahan Üniversitesi ne yazık ki hiçbir katkısı olmamıştır. Üniversitemizde Ziraat ve Veterinerlik fakültelerinin açılmamış olması büyük bir kayıptır. DEVA Partisi olarak bizler ilimizin hem de bölgenin kalkınmasının Ardahan Üniversitesinde açılacak yeni fakülteler ile Kafkasya ülkelerini de kapsayan bir bilim yuvası olacağına inanıyoruz. Üniversiteler bina ve kampüslerden ibaret taş yapılar değildir. Fiziki koşullarından daha önemli olan verilen eğitimdir. Bunun için bizler Ardahan Üniversitesi bünyesinde ziraat ve veterinerlik bölümlerinin bir an önce açılmasını istiyoruz. Ancak bu sayede Ardahan Üniversitesi bacasız bir fabrika olur” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.