YILMAZ, ATSO ADAYLIĞI İÇİN BASINLA BİR ARAYA GELDİ

YILMAZ, ATSO ADAYLIĞI İÇİN BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası...

     Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan adayı Ömer Yılmaz, Ekim ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi gazetecilerle bir araya geldi. ATSO toplantı salonunda düzenlenen basın açıklamasına Başkan adayı Ömer Yılmaz, oda üyeleri ve destek veren esnaflar katıldı.

      Güçlü ve dinamik bir listeyle seçime girmeye hazırlanan Ömer Yılmaz, kalabalık ekibiyle basının karşısına çıkarak gövde gösterisi yaptı.

     Gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan adayı Yılmaz, “Ticaret ve Sanayi odası kendi işinin dışında birçok şeyle ilgilenmiş maalesef kendi görevlerini unutmuş, gereken projeler ile ticaret ve sanayi odasının üyelerine yakışır bir oda haline getirmek için yola çıktık. Bütün oda üyelerimizden ve Ardahan halkından desteklerini bekliyoruz” dedi.

BASKIN SEÇİM HEDEFLENMEKTE

       Başkan adayı Ömer Yılmaz, seçim takviminin belirlenmediğini belirterek, kısa sürede baskın seçimin hedeflendiğini söyledi.

     Sosyal medya aracılığı ile sınır kapılarında Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu başkanlığına adaylığını açıkladığını hatırlatan Başkan adayı Yılmaz, “Bugün burada bize destek veren gönlü bizimle olan herkesle beraber bir kez daha adaylık sürecimizi anlatacağız. Şimdiye kadar ki seçim süreçlerinden çok farklı bir seçim takvimi yaşamaktayız. Ekim ayının ikisinde yapılması planlanan seçimi henüz bildirememiştir. Seçim takvimi muallakta bırakılarak kısa sürede baskın seçim hedeflenmektedir. Henüz kesinleşmiş seçmen listesi yayınlanmamıştır. Ticaret ve Sanayi odasının yüzde yüz karar verici olmadığının bilincindeyiz. Yalnız Türkiye’nin en güçlü STK’sı olan bu örgütün siyaset ve bürokrasi üzerindeki yaptırımlarının da farkındayız” ifadelerini kullandı.

YILMAZ, BAZI PROJELERİNİ ANLATTI

     Sınır kapılarının Ardahanlıya fabrika görevi görmesi gerekirken bazen hiç faydası olmayıp bazen de zararı bile dokunduğunu söyleyen Yılmaz şöyle konuştu;

     “Sınır kapılarımızın ilimize fayda sağlaması için üstün gayret sarf ederek gündemimizden düşürmeyerek çalışacağız. Seçimden seçime oda üyelerini ziyaret eden bir yönetim sergilemeyeceğiz. Ticaret odasının sadece alınan bir kurum algısından çıkarıp, esnaflarımızın zor günün de yanında olan bir sivil toplum örgütü olduğunu hissettireceğiz.

     İthalat – İhracat komitesini kurarak ilimiz sermaye sahiplerine sınır ticareti kapsamında neler yapabileceklerini bilgilendireceğiz.

     Gürcistan Ülkesinin diğer sınır kapılarında olan bütün pozitif ayrıcalıkları İlimiz 2 sınır kapısında da olması için mücadele vereceğiz.

     6.Bölge destekleri kapsamında kurulan organize sanayi bölgemiz yatırımcıya uygun hale getirilmemiş, yatırımcıya teşvikler ve destekler hakkında yeterli bilgi verilmemiştir.

     Organize sanayisini yeni yatırımcılara tanıtıp, Ardahan’a yatırım yapmaları için girişimlerde bulunacağız. Ticaret ve Sanayi odası kendi işinin dışında birçok şeyle ilgilenmiş maalesef kendi görevlerini unutmuş, gereken projeler ile ticaret ve sanayi odasının üyelerine yakışır bir oda haline getirmek için yola çıktık. Bütün oda üyelerimizin den ve Ardahan halkından desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.