YILDIZ "GENEL MERKEZ CEVAP VERSİN"

YILDIZ

1 Kasım genel seçimlerinde...

    1 Kasım genel seçimlerinde Ardahan Milletvekili Adayı olan Osman Nuri Yıldız, Milliyetçi Hareket Partisinde yaşanan olaylarısosyal medya hesabından değerlendirdi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin kendisini sorgulaması gerektiğini dile getiren Yıldız Açıklamasında;
    Bu satırları 1 Kasım 2015 seçimlerinde MHP Genel Merkezinden 1 lira dahi maddi destek almadan, bırakın maddi desteği Genel Merkezin manevi varlığını dahi çok gördüğü, seçim kampanyası sürecinde Genel Başkan Yardımcıları veya seçilmiş milletvekillerinin birinin bile hatırımızı sormak için aramadığı, buna rağmen 2. Sıra adayı Av.Gökhan Ağdemir, İl Başkanı Taşkın Polat, teşkilat ve yürekli 3-5 inanmış insanla yürüttüğümüz seçim kampanyasının sonunda 81 il içerisinde MHP´nin oyunu artıran tek il olan Ardahan´ın milletvekili adayı olarak yazıyorum.
    Yarım asra yaklaşan siyasi hayatı ile Türk siyasetinin temel taşlarından olan MHP, dinamik bir teşkilat yapısına, fedakar, cefakar, vatan sevdalısı milyonlarca ülkücü-milliyetçi seçmenine rağmen bir türlü iktidar olamamaktadır.
    Esas mesele iktidar olmaktan ziyade, çözülmeye ve bölünmeye bir adım kala, Türk Milletinin en çok ihtiyacı olduğu bu süreçte MHP´nin hak ettiği ve olması gereken yerde olamamasıdır.
    Dürüstlüğünden, vatanseverliğinden ve devlet adamlığından hiç kimsenin zerre-i miskal kuşku duymadığı Sayın Genel Başkanımız yinede bir özeleştiri yapmalı, hatanın nerede olduğunu sorgulamalı ve buna göre tedbirler almalı iken, koltuk sevdalısı bir görüntü vermeyi tercih etmektedir.
    ?Ben gidersem devlet yıkılır? diyen Tayyip Erdoğan´ın söylediği ne kadar gülünç ise, partinin genel başkanının değişmesi ile benliğini yitireceğini, paralellerin ele geçireceğini söylemekte bir o kadar gülünçtür. Milliyetçi-Ülkücü hareket Genel Başkanın değişmesi ile yıkılacaksa varsın yıkılsın. Kişiler gelip geçici, fikirler ve ideolojiler, doğru ilkelere dayanıyor ise kalıcıdır. Bu bakımdan değişimden korkmamak, aksine bunun yolunu kolaylaştırmak gerekir.
MHP Genel Merkezi´nin şu soruları cevaplaması gereklidir;
-Yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma iddiaları ayyuka çıkmış iken AKP 3 seçimden daha zaferle çıkabilmiş, MHP neden oy kaybetmiştir?
-Çözüm süreci denen ihanet sürecinde memleketin temellerine dinamit konulup, ülke adeta bir iç savaş ortamına sokulmasına, bu sürecin sonunda her gün şehit haberleri ile yüreğimiz dağlanırken, sürecin mimarı AKP oylarını artırmasına rağmen MHP neden oy kaybetmiştir?
- ?Kimse bizim karşımıza Türklükle çıkmasın, biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık? diyenler, Türklüğün alametlerini bir bir milletin hafızasından silenler, yeniden milliyetçi olduklarına insanları inandırıp oylarını alabilir iken, MHP kendi tabanına kendisini neden anlatamamaktadır?
-%70´i milliyetçi muhafazakar eksendeki seçmen kitlesine iktidar alternatifi olma noktasında MHP neden umut olamamıştır?
-İstanbul´da HDP´nin dahi gerisinde kalmak başarısızlık değil de nedir?
Siyaset ikna sanatıdır. Eğer seçmeni ikna etmek ve iktidar olmak gibi bir amacınız yok ise söylenecek söz yoktur. Ancak amaç iktidar olmak ise bir şeyler yapmak gereklidir. Hiçbirşey yapmadan çaresizlik ve tembellik içinde oturanlar başarısız ve başkasına muhtaç olur.
AKP yakın gelecekte yeni anayasa ve Başkanlık Sistemi hedeflerini gerçekleştirir ise o koltuğu söküp evinize götürün. Zira ortada ne Milliyetçi Hareket Partisi, ne millet, ne memleket, ne de bayrak kalacaktır.
Son olarak, mezarlıklar vazgeçilmez olduğunu düşünen adamlarla doludur. Millet ve memleket için geç olmadan bir şeyler yapın. Mesela o koltuktan kalkın. Saygılarımla?
Av.Osman Nuri YILDIZ
1 Kasım Seçimleri MHP Ardahan Milletvekili Adayı"