YILDIRIMTEPE`NİN ONUR SAVAŞI

YILDIRIMTEPE`NİN ONUR SAVAŞI

Yıldırımtepe köyünün referandum ile Çıldır`a katılacak olması ilk etapta tabelayı değiştireceği gibi, sonrasında güzel günlere vesile olacak.

 

        Yıldırımtepe köyünün referandum ile Çıldır'a katılacak olması ilk etapta tabelayı değiştireceği gibi, sonrasında güzel günlere vesile olacak. Yıllardır mazeret olarak gösterilen nüfus azlığı nedeniyle devletin gönderdiği ödeneğin kılıfının yırtılmasını sağlanacak. Tabi nüfus azlığı kaderimizin değişmesine engel olarak gösteriliyordu ya, bundan sonra mazeretlere sığınılamayacağı da bu bağlamda iyi olacak. 
       Yıldırımtepe köyünün top yekun Çıldır'a bağlanma istekleri ve bu konuda kararlı olmaları son derece yerinde bir tutumdur. Keza akil davranmak gerekirse hemen ilçenin yanı başında olmak ve ilçenin yararlandığı her türlü nimetten yararlanmayı istemekten daha akıllıca ne olabilir. Yıldırımtepe köyü bu kadar karalı tavır sergilerken buna kulak tıkamak ve görmezden gelmek gaflettir. Akıl almaz bahaneler üretip, ayaklara kadar gelen fırsatı tepmek geleceğe ihanettir. Kaygılarla yaşamak, gece kan ter içinde kabuslarla uykudan uyanmak artık var olan gerçeği değiştirmeye yetmeyecek. Bundan sonra Yıldırımtepe köy statüsünde olmayacak. Çıldır kendini yenileyerek, makus talihini değiştirecek hamleyi yürekli insanlarla hayata geçirmelidir. Bu sayede hem Çıldır kazanacak hem de Şeytan Kalesi turizme daha hızlı bir şekilde kazandırılmış olacak. 
    Artık sürecin çok iyi işlemesi için Kaymakamlığın ve Belediyenin organize bir şekilde hareket etmesi gerekmektedir. Yıldırımtepe'nin mahalle olabilmesi için gerekli olan ufak tefek prosedürler bir an önce tamamlanıp, hayata geçirilmelidir. Yıdırımtepe köyünün göstermiş olduğu sağduyulu yaklaşımı Eşmepınar ve Sazlısu köyleride göstermelidir. Bu iki köy ilçenin yapısal olarak büyümesinde, kabuğunu kırmasında son derece önemlidir. Bu sayede hem köy arazileri arsa değeri kazanmış olacak hem de Belediyenin almış olduğu hizmetlerden onlarda yaralanacaklar. Herkesin ince çizgileri iyi ayırt etmesi gereklidir. Belediye ye bağlanmakla bu köyler kanalizasyona kavuşacak, sokaklara, yollara pis sular akmayak, her evin önünde bir çukur olmayacak. Her köyde çöp konteynırları olacak ve hergün çöp arabası bu köylerde çöp toplayacak. Herhangi bir şebeke işinde, su patlamasında hiçbir vatandaş kendisine angarya gelen bu işler için rahatsız edilmeyecek belediye tüm bu işleri yapacak. Tüm bu saydıklarım ilk akla gelen ve vatandaşların refahı için ele alınacak şeyler. 
     Artık herkes yapılan menfi propagandalara itibar etmeden sağduyulu davranmalıdır. Ucuz hesaplar ve buna çanak tutanlar artık tasfiye edilmelidir. Yıllardır sırtlarda taşınan kamburları artık atmanın vaktidir. Gün Çıldır'ın geleceğine çivi çakmanın vaktidir.