YEREL SEÇİMLERİN İLK ADAYI BELLİ OLDU

YEREL SEÇİMLERİN İLK ADAYI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçiminin...

       Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçiminin ardından Mart 2024 yerel seçimleri hız kazanmaya başladı. Bir çok noktada seçim kulisleri yapılırken Çıldır Belediye Başkanlığı için ilk adaylık açıklaması İş insanı Zafer Aktemur'dan geldi.

       Belediye başkan adayı olarak yol çıktığını beyan eden Aktemur süreç içerisinde hangi partiden aday olacağını da kamu oyu ile paylaşacağını belirtti.        

    Adaylık süreci ile ilgili olarak Çıldır Manşet gazetemize açıklama yapan Aktemur "Beni tanımayanlar için kısaca kendimi tanıtmamda  fayda var. 1990 yılında Çıldır’da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Çıldır’da, lise öğrenimimi Erzurum’da tamamladım. 2008 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi – İnşaat Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine başladım. Yoğun bir eğitim ve eş zamanlı iş maratonu ile İnşaat Mühendisi olarak birçok sektörde Çıldır merkezli iş hayatımı devam ettirmekteyim. 

       2023 yılı itibari ile Zafer Aktemur Proje Yönetim Hizmetleri firmasının sahibi ve Aktemur Grup İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi’nin eşim ile ortağı olarak bulunmaktayım. B1 Seviyesi İngilizce, A1 Seviyesi Fransızca bilmekteyim. İleri seviye yapı tasarımı ve 3 boyutlu tasarım alanlarında uzmanlıklarım bulunmaktadır. Ayrıca İş geliştirme, Şehirlerde Modernizasyon, Akıllı Şehir Tasarlama, 6 Sigma, CE Kalite Yönetimi, Yapay Zeka, Yenilenebilir enerji ve Endüstri 5.0 konularında eğitimlerim bulunmaktadır. Hayatının merkezi Çıldır olan biri olarak daima Çıldır’a yenilikleri sunmaya çaba gösterdim. İş ve sosyal hayatında planlı, projeli çalışma ve yönetim bilimini hayatın bir yapı taşı olarak gördüm. Bu sebeple “Proje Yönetimi” alanında uzmanlaşmaya çalıştım ve 2016 yılında bölgenin ilk Proje Yönetim Hizmetleri firmasını kurdum. Akıllı Ev sistemleri, Yapay Zeka, Yenilebilir Ev alanında Çıldır merkezli bir çok çalışma gerçekleştirdim. 

      Bölgenin önemli kalkınma projelerinde yapım aşamasında bulundum. Evlendikten sonra yaşam ve geleceğimize dair daha fazla kaygı ve sorumluluk duygusu ve yaşadığımız bölgenin uzun yıllardır beklenilen seviyede gelişemediğine “karında-kışında-yağmurunda-yazında-çamurunda-tozunda” tanık oldum. Çıldır’da 3 kuşaktır daimi var olduk. Hiçbir sebeple ve şartla bir yerlere gidip-gelmedik. Emeğimizi Çıldır’da Kazandık, Kazandığımızı Çıldır’a verdik. Adeta memleket bekçiliği yaptığımız Çıldır’ımız için yapabilecek daha mükemmel kalkınmanın olabileceği ve kalkınmanın ana unsuru olan “genç nüfus” için yaşanılabilecek sosyoekonomik şartların sağlanmış olduğu bir memleket için elimi taşın altına koyarak gelecek dönem Çıldır Belediye Başkanlığı için aday olma kararı aldım.

NEDEN BU YOLA ÇIKMAYA KARAR VERDİM?

      Çıldır ‘da Dedem Eyüp Aktemur’ dan bu güne ulaşan bir nesil.. 1990 yılında Çıldır Lisesinin Fransızca öğretmeni Muzaffer Hoca ve Çıldır Sağlık Ocağının Başhemşiresi Gülyağdı Hanımın 4.çocuğu olarak Çıldır’da dünyaya geldim.

     Annem ve babam gelişime açık, ileri görüşlü ve geleceği değerli kılacak en önemli unsurun güzel ahlaklı bir eğitimle sağlanacağına inanan ebeveynlerdi. Bu yönle bütün çocuklarının eğitimi için senelerce nasıl vefakârlıklar yaptıklarını iyi bilirim. 3 ablam ve ben elimizden geldiğimiz kadar bunca fedakârlığın hakkını verip ilim ve bilim sahibi birer evlat olarak bu vatana hayırlı birer birey olmaya çalıştık.. En büyük ablam Hülya Tıp fakültesinden mezun olduktan hemen sonra Çıldır Sağlık Ocağında pratisyen hekim olarak çalışmaya başladı.. Zamanın “Doktor Hülyası” bilenler hatırlar o günleri ve emeklerini.. Çıldır’a her gelen doktorun bölgenin yaşam şartlarını beğenmemesi, 1 ay dolmadan istifa edip gitmesi yada türlü türlü bahanelerle bir şekilde Çıldır’dan ayrılmasına inat seneler sonra Çıldır’ın Doktoru Hülya kızları.. Ve ardından uzmanlığını alıp yine memleketinden kopamayıp uzmanlığına uygun zorunlu olarak en yakın il Erzuruma yerleşmesi ( 2023 yılı itibari ile halen daha aynı yerde devam etmekte)..

      Ortanca ablam Kader, Çıldır lisesinin namı değer Kimya öğretmeni Kader Hoca.. Lisans eğitiminden sonra ilk görev yeri Çıldır lisesi.. Büyük ablamla kendi görev süresi arası 15 yıl geçmiş yine aynı gelen öğretmen beğenmiyor gidiyor, istifa ediyor vs…

    Küçük ablam Sevinç Ankara’da Diş hekimliği bölümünü bitirmesi ile uzmanlığına başlaması ve ardından o dönem Bülent Ecevit Üniversitesinde diş hekimliği fakültesinin kurulması amacıyla Hacettepe Üniversitesinden hocaları ile birlikte bölümün kurucularından ve şuan Türkiye’nin en genç profesörlerinden biri olarak aynı yerde devam etmekte..

    Hepsi gittikten sonra lisans eğitimim biter bitmez İnşaat Mühendisi olarak Çıldıra dönüş yaptım.. Döndüğümde şunu fark ettim değişen hiçbir şey olmamış yine aynı dertler Çıldır yine aynı Çıldır.. Çokta şaşırmamıştım zaten bende biran önce dönüp değişim için bir şeyler yapmaya başlamanın planını üniversite yıllarımda derslerde her öğrendiğim konunun akabinde Çıldır’da nasıl uygulanır olarak düşünmekle geçiyordu…

     Karınca kararınca elimden geldiği kadar yatırımlar ve ticaret imle bir takım sorunlara çözüm getirebildim. Her geçen gün farklı farklı tespitler elde ettim en büyük sorunumuz nüfus göçü evlat hasreti.. Yemeden yedirdiğin cebindeki son paranı geleceği için harcadığın çocuğunun, yaşlılığında sığınacağın tek limanının, geri kalmış bir memlekette hiçbir konuda kendini ileri götüremeyeceği bir memlekette, geleceğimizin Batı Hayalini, İstanbul Hayalini Çıldır Hayaline çevire bilmekti bu sorun…

    İyi bir eğitim alabileceği, İyi bir iş sahibi olabileceği ve hak ettiği hayalini kurduğu yaşam tarzı vizyonuna sahip bir şehir oldu da onlar mı gitti… Bu gün en büyük sorunun çözümü için sizler leyim. Sorunu biliyorum çözüm için bu yoldayım geleceğimizi; ununu elemiş, eleğini asmış kişilerle değil bu sorunu sizin evladınız gibi düşünenlerle çözebileceğiz. Bu vesile ile bu gün bu yola çıkmış bulunmaktayım. Rabbim verdiğiniz emeklerin karşılığını tarafımca sizlere göstermeyi nasip eder inşallah.