YEREL GAZETE YAYIN HAYATINA SON VERDİ

YEREL GAZETE YAYIN HAYATINA SON VERDİ

13 yıldır...

    13 yıldır Posofta yayın yaparak Posofla özdeşlenen Posof Sınır Gazetesi maddi imkansızlık nedeniyle yayın hayatına son verdi.
   Gazetenin imtiyaz Sahibi ve genel yayın yönetmeni Alper Turgut bir açıklama yaparak Gazeteyi kapattığını Açıkladı.
     Alper Turgut´un Açıklaması şöyle; Posof´ta 13 yıldır yayınlanan Posof Sınır Gazetesi; ekonomik nedenlerden dolayı yayın hayatına bugün itibariyle son verme kararı aldı. Sınır ilçede kıt kanaat imkânlarla da olsa bir gazete çıkarmanın gururu yanında sıkıntılarını da yaşadık. Sıkıntı yaşamamıza rağman gazetenin gücünü yanlış işler için kullanacak kadar itibarsızlaşmadık, kişiliğimizi ayaklar altına düşürecek hiçbir yanlış işin içerisine girmedik. Kış aylarında yaygın gazetelerin gelmediği bu ilçede bir gazetenin var olması ve yaşatılması gerektiğine inandık. Yerel gazetelerin devlete karşı ödev ve sorumluluklarını yerine getirdik. Posof Sınır Gazetesi olarak yayın hayatı boyunca basın meslek ilkelerine sadık kalarak, insan onurunu zedeleyen yayınlardan hep kaçındık. Ahlaklı ve ölçülü yayınlar yaptık. Belki herkesi memnun edecek bir yayın politikası izlemedik. Az şeyler yazdık, ama doğru şeyler yazmaya gayret ve dikkat ettik. Haberlerde hep ?Ayna´ görevi yaparak, olanları yalın haliyle yansıttık. Bu gün itibariyle yayın hayatımıza istemeyerek de olsa son veriyoruz. Gazetenin varlığını sürdürmesi için çabalayan iyi niyetli insanların varlığından haberdar olduğumuzu bilerek, onlara çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız.
     Gazetemize yayın hayatı boyunca desteklerini esirgemeyen ismini yazamadığım herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Yeni yılınız kutlu olsun.  İyisiyle, kötüsüyle koca bir yılı daha geride bıraktık. Çok şey kaybettik belki de. Acılar yaşadık, mutlu olduk nadir de olsa. Hüzünlerimiz, ağlamalarımız, gülümsemelerimizi bastırdı ve dahası nasıl 2017´yi yolcu ettik, ders almadıksa, yeni bir yılı o şekilde karşılıyoruz. Dileriz, 2018 yılı yeni başlangıçlara, birbirimizi daha çok sevmeye, sorunları geride bırakıp mutlu ve sağlıklı günlere vesile olur. Nice sağlıklı, huzurlu ve mutlu yıllara? Dostça kalmak umuduyla, hoşçakalın.
/resimler/2017-12/26/1128354833946.jpg