YENİ YERLEŞKEDE İLK DERS REKTÖRDEN

YENİ YERLEŞKEDE İLK DERS REKTÖRDEN

Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz, üniversite yetkilileriyle birlikte Ardahan Üniversitesi`nin Yerleşkesini basın mensuplarına tanıttı.

     Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz, üniversite yetkilileriyle birlikte Ardahan Üniversitesi'nin Yerleşkesini basın mensuplarına tanıttı.
     Çamlıçatak mevkiindeki Ardahan Üniversitesi Yerleşkesine ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Rektör Korkmaz, yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilere sağlayacağı eğitim standartları bakımından birçok yönden batı üniversiteleriyle yarışacağını ifade etti.
     ARÜ'nün yurdun son noktasında karanlığa karşı yakılmış bir ışık olarak yeni kampüs ile daha güzel ve daha verimliği bir eğitim öğretim vereceğini belirten Korkmaz, modern sınıfları basın mensuplarına gezdirerek ilk ders niteliğindeki konuşmasını basına yaptı. Korkmaz, "Bu kampüsümüz Türkiye'nin en güzel kampüslerinden birisidir. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanlarımız da diyor. Bana göre de birincidir. Zemin, iç dizayn güzelliğiyle, orman manzarası kullanımıyla, aydınlığıyla örnek bir binadır. Ankara'da böyle bir bina yok. Şuan ki haliyle en az 3 bin öğrenciyi bünyesinde barındıracak kapasitededir." dedi.
     Korkmaz, "Ülkemizin bu son noktasında karanlığa karşı yakılmış bir ışık olan Ardahan Üniversitesi yeni kampusuna burada başlayacaktır. Çok büyük mücadeleler sonucu böyle bir kampus yeri seçtik ve burada yapılaşmamızı 2 yıl gecikmeli olarak devam ettik. Ne iyi ki stratejik bir hata yapıp da Kampusu başka yere kurmadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi Türkiye'nin en güzel kampus alanlarından birisi, bana göre birincisi Ardahan Üniversitesi olacaktır. İşleyişiyle, yapısıyla, zeminin sağlamlığıyla, binaların içerisinin ergonomik kullanımıyla, aydınlığıyla, ufkuyla Türkiye'nin örnek binalarından birisi ve Ankara'dan bu tarafa böyle bina yok. Bizim gençlerimiz her şeyin en iyisini hak ediyorlar. Bizim vazifemizde onlara en güzel şeyleri sunmak ve onların daha iyi yetişmesini sağlamak" şeklinde konuştu.
     Korkmaz, "Bu üniversite sadece Ardahan'ın ve Türkiye'nin değil aynı zamanda Kafkasya ve Orta Asya'nın da bir eğitim merkezi olma iddiasındadır, çabasındadır, inşallah bunu da yapmış olacağız" dedi.