YENİ BİR LEZZETİ ARDAHAN HALKI İLE BULUŞTURDU

YENİ BİR LEZZETİ ARDAHAN HALKI İLE BULUŞTURDU

Yıllar önce Kadim Yılmaz’ın Belediyeden kiralayarak ...

    Yıllar önce Kadim Yılmaz’ın Belediyeden kiralayarak faaliyet soktuğu Lezzeti Kür Kafe ve Restoran aradan geçen 12 yılda kentin gözde mekânları arasına girmeyi başardı. Kura nehri kenarındaki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül parkının içinde geniş bir alana kurulu olan Kür restoran kalitesi ve çevresinin doğal güzelliği ile misafirlerini kendine hayran bırakıyor.

    Bölgede ilk kez kuzu etinden döneri de müşterilerinin hizmetine sunduğunu söyleyen yılların ustası Kadim Yılmaz, kuzu dönerini kendi elleriyle yapıyor ve müşterilerine sunuyor. Günlük 60 kilo kuzu dönerini tesislerinde sattığını belirten Kadim ustanın en büyük sorunu ise çalıştıracak kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu söyledi.

    Ardahan’da özel günlerde, ailelerin çocuklarıyla birlikte en çok tercih edilen işletmelerin başında gelen Lezzeti Kür Kafe ve Restoran ızgara çeşitlerinin dışında sulu yemek ve pide-lahmacun çeşitleriyle de zengin bir menüye sahip restoran olarak dikkat çekiyor.

     Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Lezzeti Kür’ün sahibi Kadim Yılmaz, bölgede ilk kez kuzu etinden döneri de müşterilerinin hizmetine sunduğunu belirterek, “Müşterilerimizden gelen talep üzerine restoranımızda kuzu etinden hazırlanan döneri de menümüze ekledik. Kuzu döner Rize, Artvin ve Trabzon’da meşhur olmasına rağmen bizim bölgemizde daha önce yapılmamış bir çeşitti. Lezzeti Kür restoran olarak artık bizde kuzu döneri misafirlerimize sunmaya başladık. Yeni olmasına rağmen talepten memnunuz. Yıllar önce aile işletmesi olarak başladığımız işyerimiz bugün Ardahan’ın gözde restoranı oldu. Bizi tercih eden tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.