www.cildirgoyce.com

YELKENLER GÖLE İNDİ

YELKENLER GÖLE İNDİ

Çıldır Gölü´nde yelkenleri suya..

  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Ahmet Arslan´ın girişimleriyle geçen yıl Kars´ta açılan Yelken Spor Kulübü´nün öğrencileri Çıldır Gölü´nde yelkenleri suya indirdi.
   Sezon öncesi Muğla´ın Bodrum ilçesinde kampa giren 7-12 yaş grubu 30 öğrenci, kabotaj bayramıyla birlikte Ardahan´ın Çıdır ilçesindeki Çıldır Gölü´nde eğitime başladılar. Bu yıl ikincisi düzenlenen yelkenli eğitimin haftada 3 gün verileceğini belirten Eğitmen Tuse Maltepe, Çıldır Gölü, Ardahan ve Kars il sınırları içerisinde kalan göl, 123 kilometre kare alanı ile Doğu Anadolu Bölgesi´nin en büyük tatlı su ve Van Gölünden sonra en büyük ikinci gölüdür. Deniz seviyesinden 1959 metre yükseklikte bulunan gölün en derin noktası ise 42 metredir. Burada 4 eğitmenle öğrencilere yelkenli eğitimini veriyoruz. Geçen yıldan eğitim alanlara yelkenli yarışı eğitimi veriyoruz. Öğrenciler kendi aralarında olmakla birlikte il dışındaki yarışmalara da hazırlıyoruz. Çıldır Gölü´nün rüzgarlı olması ve doğası bizleri adeta büyülüyor ve derslerimiz güzel geçiyor diye konuştu.
   Çıldır Gölü´nde verilen eğitimle birlikte Muğla Çeşme´de ve Tekirdağ´da kamplar düzenlemeyi planladıklarını vurgulayan Maltepe, yelkenli eğitimi alanların okullarında başarılı öğrenciler oyduğunu söyledi.