YAZAR VE ŞAİRLERDEN GAZETEMİZE ZİYARET

YAZAR VE ŞAİRLERDEN GAZETEMİZE ZİYARET

Fethiye//MUĞLA´da yaşamını sürdürmekte olan...

    Fethiye//MUĞLA´da yaşamını sürdürmekte olan Sarıkamışlı şair ve yazar Coşkun Karabulut´un organize ettiği YAZARLAR SARIKAMIŞ´TA ÇOCUKLARI KİTAPLA BULUŞTURUYOR etkinliği çerçevesinde bölgemizi ziyaret eden Türkiye´nin değişik şehirlerinden 15 yazar ve şair gazetemizi de ziyaret ettiler.

    Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy´un da destekleriyle Kars ve ilçelerine de gezi yapan yazarlar, Çıldıra da gelerek halkla ssohbet ettiler. Bir çayevinde Çıldırlılarla birlikte ?kıtlama çay? içerek kültürümüzü de resimleyerek tanıtan yazarlar daha sonra Çıldırı gezdiler ve gazetemiz ÇILDIR MANŞET´i de ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

    Daha sonra Çıldır Gölü çevresindeki balık lokantalarında yörenin ünlü balıklarından ?Sarı Balık? yiyen yazarlar Sarıkamış´a döndüler.

   Gezi ile ilgili bilgi veren Sarıkamış´lı şair ve yazar Coşkun Karabulut şunları söyledi:?Ülkemizin değişik yörelerinden çok değerli 15 şair ve yazar arkadşımla Sarıkamış başta olmak üzere Kars, Çıldır ve diğer ilçelerde geziler yaparak halkla sohbet ettik. Çocuklarla buluştuk ve onlara yazarlarımızın imzalı kitaplarını hediye ettik. Bölgemizdeki çocuklarımız, kızlarımız, kadınlarımız ve bütün halk belki de ilk defa bir yazarla tanışarak imzalı kitaplarına kavuşmuş olmanın heyecanını yaşadı. Doğduğum tpraklara böyle bir hizmette bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bana destek vererek buralara kadar gelen bütün yazar dostlarıma da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.? dedi.

    Gezinin düzenleyicilerinden Adana Yaşam Sanat Derneği Başkanı ve Yaşam Sanat Dergisi sahibi Mehmet Taşar da yaptığı açıklamada, Yaşam Sanat dergisi olarak ülkenin en uzaqğındaki bu güzel bölgeye ve güzel insanlara kültür hizmeti getirmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, etkinliğe destek veren tüm yazarlara teşekkür etti.

 

Geziye Katılan şair ve yazarlar:

 

Coşkun Karabulut- Fethiye (Sarıkamışlı)

 

Mehmet Taşar- Adana

 

Dervişe Güneyyeli Kutlu- KKTC

 

İ.Yavuz Bildik- Sarıkamış

 

Mehmet Demirel Babacanoğlu- Adana

 

Sabri Kuşkonmaz- Fethiye

 

Tülay Akkoyun- Muğla

 

Emine Çakır- Fethiye

 

Meliha Ünal Kar- Mersin

 

Mine Bahçeci- Mersin

 

Kubilay Altuntaş- Adana

 

Musa Dinç- Tarsus

 

Göksu Baykal

 

Ali Ozanemre

 

Coşkun Karabulut