YAZ KURAN KURSLARI SONA ERDİ

YAZ KURAN KURSLARI SONA ERDİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl (2023) yurt genelindeki 90 bini aşkın cami ve Kur’an kursunda düzenlenen Yaz Kur'an Kursları sona erdi.

   Milli ve manevi değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinde gerçekleştirildiği Yaz Kur'an Kursları "Kapanış Programı" ile taçlandırıldı.
   Bu kapsamda Çıldır Müftülüğüne bağlı yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik 2023 yılı kapanış programı düzenlendi
    Resul Aslan Camii Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
   Erkek ve kız öğrencilerin sundukları gösteriler, öğrenci velileri başta olmak üzere tüm katılımcılar tarafından beğeni topladı.
    Çıldır Müftüsü Abdullah Doğan; “Yaz Kur’an Kursumuza gelen çocuklarımızın Kur’an-ı Kerimi, dini bilgileri öğrendiler. Siyer-i Nebiyi, Peygamberimizin hayatını, İslam’ın güzel ahlakını öğrendiler. Ben bu yavrularımızı camiye gönderen anne babalarına teşekkür ediyorum.
Resulullah’ın müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Resulullah şöyle buyuruyor; ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ Dolayısıyla gerek ders alan öğrencilerimizi gerekse öğrencilerimize emek veren, emek harcayan değerli meslektaşlarımızı, hocalarımızı tebrik ediyorum.” dedi.
   Program sonunda Kur’an Kursu öğrencileri arasında daha önce gerçekleştirilen "Dini Bilgiler Yarışması"nda ilçe genelinde 1. il genelinde 2. olan Kayabeyi Köyü Camii Yaz Kursu Öğrencisi Yiğitcan Karasal ve yarışmaya katılan diğer öğrencilere Müftülükçe çeşitli hediyeler takdim edildi. Yapılan ikramlarla program sona erdi.
   İlçe Müftüsü Abdullah Doğan’ın ev sahipliği yaptığı programa Çıldır Kaymakamı Muhammed Enes İpek, Belediye Başkanı Yakup Kemal Azizoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Serhat ARLI, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adnan Korkut, Damal Müftüsü Gökhan Kutluer, İlçe Özel İdare Müdür V. Tefuk Koca, Köy Muhtarları, İşinsanları, Öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.