YAYLA ŞENLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

YAYLA ŞENLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Göle ilçesine bağlı Köprülü Beldesi...

     Göle ilçesine bağlı Köprülü Beldesi´nin yaylasında bu yıl 9´ncusu düzenlenen ?Canibeg Yayla Şenliği? renkli görüntüler ortaya çıkardı.
      Şenliğe, Vali Mehmet Emin Bilmez, Göle Kaymakamı ve Köprülü Belediye Başkan Vekili Zafer Oktay, Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Göle Derneklerinin yöneticileri katıldı.
      Halk ozanlarının sahne adlığı şenlikte, şiirler okundu, hayatını kaybeden köylüler anıldı.
Şenlikte konuşan Vali Bilmez, ?Bu festivallerin temel amacı, ekmek derdine düşüp, Türkiye´nin dört bir yanına dağılan hemşehrilerimizin, yılın belli bir döneminde de olsa doğduğu topraklara gelmesini sağlamak, köy halkının kaynaşmasına vesile kılmak, çocuklarımızın bir birini tanımasını sağlamak, aramızda ki kardeşliği, dostluğu pekiştirmektir? dedi.
    Festivallerin, toplumsal örf, adet ve geleneklerin yaşatılması anlamında önemli olduğuna da değinen Vali Bilmez daha sonra şöyle konuştu: ?Özellikle çocuklarımızın bu kültürü, adet ve gelenekleri öğrenmesi anlamında festivaller, şenlikler oldukça önemlidir. Bu şenliklerimizle aramızdaki dostlukları, kardeşlikleri pekiştirmeliyiz. Bu yaylalara, ormanlara kardeşlik türküleri, halaylar yakışır. Biz bu yaylaların güvenlikle anılmasını asla istemiyoruz, aksine bu yaylalarda birlik, beraberlik, kardeşlik istiyoruz. BU vesileyle, şenliği düzenleyen başta belde dernek başkanı ve yöneticileri olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Şenliğimizin, beldemize, yöremize hayırlı olmasını temenni ediyorum.?
   Konuşmaların ardından Vali Bilmez, beraberindekilerle birlikte piknik alanı dolaşarak vatandaşlarla sohbet edip, sofralarına konuk oldu ve piknikçilerin ikramlarından tattı.