Yapay Zeka Şeytan Kalesini İlgi Odağı Yaptı

Yapay Zeka Şeytan Kalesini İlgi Odağı Yaptı

Çıldır Kaymakamı Muhammet Enes İpek'in Yapay Zekaya, Şeytan Kalesi hasarsız olsaydı nasıl görünürdü soruna yanıtı bir anda paylaşım rekoru kırdı.

         Milattan Önce (M.Ö) 9. Yüzyılda Urartular döneminde yapıldığı tahmin edilen Çıldır ilçesindeki Şeytan Kalesi yapay zekâyla yeniden düzenlendi. Deniz seviyesinden 1910 metre yükseklikteki şeytan kalesinin üç kulesi olduğu tahmin ediliyor. Bu kulelerden biri ise günümüze sağlam ulaşmıştır.

       Son yıllarda adından çokça söz ettiren yapay zekâ her sektörlere getirdiği kolaylıklarla sınır tanımıyor.  Teknolojideki gelişmeyle birlikte pek çok tartışmayı beraberinde getiren yapay zekâ her alanda olduğu gibi tarihsel yapıların yeniden gün yüzüne çıkması içinde kullanılmaya başlandı.

       Konuyla ilgili Çıldır Kaymakamı Muhammet Enes İpek'in sosyal medya sayfasında yer alan görselde Şeytan Kalesi, zamanında hasar almasaydı bugün nasıl gözükürdü diye yapay zekâya girilen veriler sonucu ortaya muhteşem görüntüler çıktı. 

        Kaymakam İPEK'in medya hesabından yayınlanan yapay zekâ fotoğrafı vatandaşların ise büyük ilgisini görerek paylaşım rekoru kırdı.