YENİ BİR SEKTÖR FAALİYETE GEÇİYOR

YENİ BİR SEKTÖR FAALİYETE GEÇİYOR

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy´un,..

   Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy´un, makamında gerçekleşen imza törenine (ATSO) Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, Kars Taş Yönetim Kurulu Başkanı Dünyamalı Demir ve Ardahan Belediyesi bünyesinde yeni kurulan (ARBEL) şirket temsilcisi katıldı.

    İmzalar atıldıktan sonra açıklama yapan Belediye Başkanı Faruk Köksoy: ?Bugün Ardahan´ımız için çok önemli bir projesine imza attık. Ardahan Belediyesine ait ARBEL şirketi, andezit taşı, kesme, işleme tesisini, organize sanayideki, tesislerini ruhsatıyla birlikte satın aldık. Bahar döneminde başlamayı planladığımız organize sanayideki işleme- kesme, tesisi aktif hale geçecektir.  Ticaret Odası ve Özel İdarenin tüzel kişiliğini yürüttüğü tesis  Organize Sanayi üzerinde 11 dönüm üzerinde olan tesisin yörede bulunan andezit taşını işleyerek,  bu taşın farklı alanlarda kullanılmak üzere üretimini yapmayı planlıyoruz.

    Buradaki temel amacımız, Ardahan´ın çok önemli yer altı zenginliği olan andezit ve  bazalt taşlarını işleyerek Ardahan´ın kimlikli bir şehir olması doğrultusunda, caddelerinde , sokaklarında , restorasyon projelerinde, villalarda  bahçeli evler  gibi bina kaplamlarında kullanılması planlanmaktayız. Bununla birlikte öncelikle bu taşları şehrimizin, belediyemiz ve kamu kurumlarının ihtiyacı için kullanmak istiyoruz. Günümüzde tüm dünyada doğal taşa ilgi arttığından, eski mimari unsurların canlandırılarak hayata geçirilmesi adına yöre için doğal mimari unsurlar ön plana çıkmıştır. Dünya genelinde, taşla ilgili mimariye çok ciddi yönelim olmakla birlikte, bu sektöre bizde Ardahan´da üretim yaparak katkı yapmak istiyoruz. Şirketimiz taş ocağını ruhsatı, kesim ve işleme manikalarıyla birlikte KDV dahil 500 yüz dokuz bin TL olup, toplamda  8 sekiz taksitle satın almıştır? dedi.