www.cildirgoyce.com

YALNIZÇAM´DA GÜVENLİK TEDBİRLERİ

YALNIZÇAM´DA GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Yalnızçam ormanlarının parlayan yıldızı ...

     Yalnızçam ormanlarının parlayan yıldızı Yalnızçam Kayak Merkezi´nde huzur tedbirleri alındı.

     Ardahan Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında gerçekleşen 2019-2020 kış sezonu güvenlik ve koordinasyon toplantısında Yanlızçam Kayak tesisine giden vatandaşların can güvenliğinin ve sağlığının korunması, kamu düzenin korunması ve vatandaşların huzur içerisinde tatil yapmalarına yönelik tedbirler ele alındı.

Ardahan Valiliği´nden yapılan açıklamaya göre;

    Ardahan İli Merkez İlçesi Yalnızçam köyü içerisinde bulunan Yalnızçam Kayak Tesisi ile ilgili 09 Aralık 2019 tarihinde Ardahan Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında, 2019-2020 kış sezonu güvenlik ve koordinasyon toplantısı icra edilmiştir. Yanlızçam Kayak tesisine gelen vatandaşlarımızın can güvenliğinin ve sağlığının korunması, kamu düzenin korunması ve vatandaşlarımız huzur içerisinde tatil yapmalarına yönelik tedbirlerin alınması büyük önem arz etmektedir. 5442 Sayılı İl İdare Kanunun 9 ve 11´inci maddelerinde, İl valilerinin kamu düzeninin korunması konusunda mevzuat doğrultusunda emir verebileceğini ve kısıtlamalara gidebileceğini belirtmektedir. Aynı kanunun 66´ncı maddesi valilik genel hüküm/kısıtlamalarına uymayanların 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32´nci maddesi gereğince ?Emre Aykırı Davranış?tan idari yaptırımla cezalandırılabileceğini hüküm altına almıştır. Bu kapsamda; vatandaşların aşağıda belirtilen hususlara uymaları yönünde çaba harcanacak ikaza rağmen belirtilen hususlara uymayan şahıs/şahıslara idari yaptırım uygulanacaktır.

     Kayak pistlerinin güvenliğini sağlamakla görevli personelinin iş güvenliği ve işleyiş düzenine yönelik ikazlarına riayet edilecektir. Kayak pistinde kızak ve şişme bot ile kayılmayacaktır. Kızak pistinde kayak ile kayılmayacaktır. Belirlenen alanlar dışında mangal yapılmayacaktır. Otopark alanı dışında araç park edilmeyecektir. Dağ yürüyüşüne çıkan şahıs/şahıslar güzergâh, zaman, irtibat numarası, kimlik bilgilerini içerin bilgileri kolluk kuvvetlerine bildirilecektir. Bu karar yayımı itibariyle yürürlüğe girecektir. Aksine bir karar alınmadıkça önümüzdeki kayak sezonlarında da karar geçerlidir.