www.cildirgoyce.com

YALAN, HUZUR, EKONOMİ, HAYALLER

YALAN, HUZUR,  EKONOMİ, HAYALLER

31 Mart Pazar günü yapılacak...

     31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere ramak kala adaylarda son kozlarını oynuyor seçmeni ikna etmek için çeşitli girişimlerde bulunuyorlar. Kim kazanacak, kim kiminle hareket ediyor, kim kime ne vaat ediyor, kaç kişiye iş sözü verildi, ilçeye ne kazandıracak soruları seçmen nezdinde daha çok sohbet konusu oluyor.

     Ama asıl konuşulması ve sorulması gereken soru; HUZUR KİMİNLE SAĞLANIR.

    Bazı gerçekleri göz ardı etmeden düşünmek ve sorgulayarak karar vermek gerekli, Ülkemiz bazı ekonomik sorunlarla mücadele ediyor. Bu durum düzelinceye kadar yatırımlar askıya alınacak ve yaşanan bu buhrandan kurtulmak için çalışmalar yürütecek. Elimizde gerçek anlamda kalan ve asılında en önemli unsur ?HUZUR? bunu hangi aday sağlayacak. Altı Partinin yarışacağı ama iki adayın çekişeceği seçimde, kim huzuru sağlar, insanlar arasına nifak tohumu ekmez seçmen buna karar verecek.

    Tabii belediye başkanlığı sürecinde görülen o ki seçmenin bir kısmı umudunu verilecek olan iş sözüne bağlıyor. En hızlı ve etkili oy devşirme yolu olsa da, her seçim sonrası söz alan kişinin hüsranıyla sonuçlanıyor. 5393 sayılı belediye kanunu; personel alımı ile ilgili olarak açık ve net bilgiyi gösterir. Nüfusu 10.000´in altında olan belediyelerde son gerçekleşen bütçenin, yüzde kırk oranının üzerinde maaş ödeyemez. Çıldır Belediye personeli dikkate alındığında personel almak imkansız gibi görünüyor. Hastane üzerinden vaat edilen işe alım ise Göle devlet hastanesinin 10 yılda bitirilmesi göz önüne alındığında önümüzde uzun yıllar olduğu aşikar, erken bittiğini varsaysak bile eleman alım işi olmayacak. Mevcuttaki personelle devam edilip 2-3 tane eksikte iş kurla giderilecek. Asıl alım doktor, hemşire ve uzman personel olacak. Buda ilçemizde boşta gezen doktor, hemşire ve uzman doktorlar için bulunmaz fırsat olacak.

    Yıldırımtepe köyü ve Aşıkşenlik beldesinin Çıldır´a bağlanması ile birlikte üç farklı seçim bölgesi oluştu. Geçmiş dönemde bu bölgelerin etkisi hissedilir bir hal aldı. Öyle ki özellikle Yıldırımtepe köyü Dsp den aday olan adayına yaklaşık %90 oy vermesi seçimi kazanmasına vesile olmuştu.

    Durum böyle olurken de haliyle vatandaşta seçimi Aşıkşenlikten mi? yoksa Yıldırımtepeden mi?  aday olan kişi kazanacak sorusunu sıkça sorar bir hale geldi.  Ama sonucu belirleyecek olan Çıldır olacak, ilçe merkezi olması ve adayının olmaması Çıldır halkının rahat tavırlar sergilemesine vesile oluyor.

    Önemli bir potansiyele sahip Çıldır merkezdeki oyların dağılımı ise başkanlık seçimde etkili bir rol üstlenecek. Çıldırlı seçmenin çokta taraf olmadan eşit oranda bir oy dağılımından yana bir tavır sergileyecek gibi gözükse de belirleyici Çıldır olacak.

    Çıldır´lı seçmen geçmiş dönemlerin ışığında geleceğine karar verecek.  Bir önceki dönem verilen iş sözlerinin ne kadar gerçekleştirildiğini, yüz yüze olan tavırlar ve kapalı kapılar ardından söylenen sözlerin eşkereye çıkması, insanlar arasına kimlerin husumet soktuğu, kimin daha az yalan söylediğini, kimin nabza göre şerbet verdiğini, Kimin telefonu kapattıktan sonra neler söylediği, gibi daha sıralanacak bir çok şeyi aklında bulundurarak değerlendirme yapacaktır. Herkes yaşı oranında gördüğü bütün, seçim öncesi ve sonrası yaşananları bir bir hatırlayarak hangi başkan adayı huzurlu, yalansız, dürüst bir yönetim sergileyecek bunun kararını verecek.

    Kazanan iktidar da olsa, muhalefette olsa beş yıllık süreçte ilçeye verebileceği tek ve en önemli şey ?HUZUR? dur. Çıldır Halkı Huzuru sağlayacak, yalan söylemeyen, insanların hayalleri ve gururu ile oynamayan, her önüne geleni şikayet etmeyen, sürekli tehditler savurmayan kişilerin yanında olacağı kanaatindeyim.

      Ama elbette ki son sözü her zamanki gibi vatandaş sandıkta söyleyecek.