YAKIŞANI YAPMAK ERDEMLİLİK İSTER!!

YAKIŞANI YAPMAK ERDEMLİLİK İSTER!!

Demokrasinin olmazsa olmazı insana saygıdır. Hele ki siyasetle uğraşıyor ve demokrat olarak geçiniyorsan yükün daha ağırdır.

 

       Demokrasinin olmazsa olmazı insana saygıdır. Hele ki siyasetle uğraşıyor ve demokrat olarak geçiniyorsan yükün daha ağırdır.

       Öyle kolay değildir demokrat olmak, her şeye göğüs germek, efendi olmak,  adaplı olmak, eleştiriye açık olmak, oy için değil halk için yaşamak. Bunları becere bildiğin kadar demokratsındır.

       Yoksa şehir kabadayılığıyla yürümez bu iş. Ya yürekli olup hizmet için çalışacaksın ya da yüreğini bırakıp oy için yaşayacaksın. Ama unutmamak lazım ki vebal büyüktür. Söz vermeyle değil söz tutmayla övüneceksin. Tabii ki makamlarda kalıcı olmak için verdiğin söz ve işler aynan olacaktır.

       Basına da saygın olacak, çünkü senin en iyi aynan o olacaktır. Yanında ki değil doğruyu yazan yanlışı gösterendir o. Tabii buna inanırsın inanmazsın onu da sen bilirsin. Ama unutma ki bizler hizmet için çalışan herkesimin yanındayız. Yanlışa yanlış doğruya doğru demeye devam edeceğiz. Birilerine şirinlik yapmak, yağ çekmek için değil bu ilçeyi sevdiğimizden yapacağız bunu. Çünkü bu ilçe geri kalmışlığa layık değil. Tertemiz insanı, vefalı dostu, evi ve eli açık insanı ile her şeyin en iyisine layıktır.

        Bu ilçe ki yıllardır devletine bağlı, koyulan her kurala harfiyen uyan bir topluluktur ondan dolayı her şeyin en iyisini hak ediyor. O zaman seçilen tüm siyasetçilerde siyasetin gereği olan hizmet anlayışını en iyi şekilde icra etmelidir. Taraf olmadan, oy hesabı yapmadan, herkesime eşit uzaklıkta hareketle çalışmalı hizmet etmelidir. Dedim ya yukarıda vebal işi kolay değil. Vebal altın da ezilenleri görmek lazım.O koltuk kalıcı ama sahibi belli değil.

        Şu üç günlük dünyada görmek istediğin saygıyı görmek, en iyi şekilde anılmak ve onurlu bir yaşam daim ettirmek istiyorsan adabına, edebine ve sana yakışanı yap ki hayatın boyunca karşına da bu değerler gelsin. Unutma ki hizmetin en güzeli insana saygıdır.