YAĞMURLAR KAFKAS ARISINI GÜLDÜRMEDİ

YAĞMURLAR KAFKAS ARISINI GÜLDÜRMEDİ

Ardahan´da...

     Ardahan´da mayıs ayından beridir ara vermeyen yağışlı hava, arıları strese sokuyor. Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, ?Doğa mükemmel ama yağmur arıların çıkmasına izin vermiyor? dedi.

   Kafkas Arı Irkının ger merkezi olan Ardahan´da yağışlı hava dolayısıyla kovanlardan çıkamayan arılar, günün yarısını boş geçiriyor. Yağışlı havada çalışamadığı bilinen arıların yağmuru hissettiğinde hırçınlaştığını söyleyen arı yetiştiricileri, arıların en yoğun bal toplama mevsiminde bulunduğumuz şu günlerde, her gün belirli aralıklarla yağan yağmurlar sebebiyle bal üretimi yapamadıklarını söyledi.

   Yağışların ara vermemesi dolayısıyla bu sezon bal rekoltesinde düşüş yaşanabileceğini söyleyen Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, ?Doğa mükemmel, bin bir çeşit çiçekle kaplanmış durumda ama yağmurlar arının çıkmasına engel oluyor. Arılar günde üç saat bile çıksa bakıyorsunuz ki çok güzel çalışmış ama yağmurların böyle devam etmesi halinde bu yıl bal alımı zorlaşacak. Şartlar el verirse Temmuz´u sonunda bal sağımına başlayacağız. Bu sağım Ağustos´un 20´sine kadar devam edecek. Tem umudumuz yağmurların ara vermesi? dedi.

Dinçer Aktemur/Çıldır