VURAL`DAN ŞENLİKOĞLU`NA ZİYARET

VURAL`DAN ŞENLİKOĞLU`NA ZİYARET

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayı Ahmet Rıfat Vural Aşıkşenlik`in torunu Yılmaz Şenlikoğlu`nu ziyaret etti.

      Adalet ve Kalkınma Partisi İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayı Ahmet Rıfat Vural Aşıkşenlik'in torunu Yılmaz Şenlikoğlu'nu ziyaret etti.
    Vural yöremizin Ünlü halk ozanı Aşık Şenlik'in torunu olan yöremiz aşıklarından Yılmaz Şenlikoğlu'nu Aşıkşlenlik'in 100. Ölüm yıl dönümü münasebetiyle evinde ziyaret etti. Vural"Bölgemizde kaça kaç olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus harbi sırasında yazdığı şiirlerle direnişin öncüsü olan Aşık Şenlik'i ölümünün 100. Yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Yöremizin en büyük değeri olan Aşıkşenlik İlçemiz ve bölgemiz için büyük önem arz etmektedir. Yöre halkının eldeki imkansızlıklara rağmen bir bütün olarak düşmana karşı durmasında manevi bir güç olan Aşık Şenlik tarih kitaplarımızda da yerini almıştır. Böylesi bir değere sahip çıkmak, onun adını, onun şiirlerini yarınlara aktarmak bizim birinci önceliğimiz olmalıdır. Aşık Şenlik bizim kültür değerimizdir. Bu değeri sadece ticari rant olarak kullanmak yerine, onun için neler yapabiliriz, ne gibi kalıcı eserler inşa edebilirizin derdinde ve çalışmasında olmalıyız. Aşık Şenlik'i birinci ağızdan bilen, onun tüm yaşantısını en sağlıklı biçimde bizlere aktarabilecek öz be öz torunu Yılmaz Şenlikoğlu gibide bir kaynağa sahipsek bunu da en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" dedi.
    Yılmaz Şenlikoğlu'da Ahmet Rıfat Vural'ın kendisini ziyaretinden çok memnun olduğunu belirterek,"Rıfat beye bu anlamlı ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. Çıldır Manşet gazetesinde gösterdiği ilgiden dolayı Aşık Şenlik adına şükranlarımı sunuyorum.Ayrıca yerel seçimler öncesi çıkmış olduğu yolda başarılı olacağını düşünüyor kendisini destekliyorum"dedi.