www.cildirgoyce.com

VİRÜS GÜRCİSTAN´DA BAŞ GÖSTERDİ

VİRÜS GÜRCİSTAN´DA BAŞ GÖSTERDİ

Yeni tip koronavirüs salgını...

        Komşumuz Gürcistan´da yeni tip koronavirüs vakası tespit edildiği belirtildi.

     Yeni tip koronavirüs salgını dünyayı hızlıca etkisi altına alırken her geçen gün farklı bir ülkede vakalar ortaya çıkıyor.

    Türkiye´nin kara sınırlarının bulunduğu ülkelerde de vakaların tespit edildiği bildiriliyor. İran´da bir anda ortaya çıkmasının ardından hızlıca can kayıplarına sebep olan koronavirüs, Irak´ta ardından Yunanistan´da da tespit edildi. Son olarak ise komşumuz Gürcistan´da koronavirüs vakası olduğu açıklandı.

ARDAHAN´DA KORONAVİRÜS VAKASI YOK

    Öte yandan yeni tip koronavirüs salgınına karşı Ardahan Valiliği teyakkuza geçti. Ardahan´da Yeni tip koronavirüs salgını için tüm tedbirler alınırken, Ardahan´da her hangi bir vakaya rastlanmadığı öğrenildi. Ardahan Devlet Hastanesi yetkilileri, olası Yeni tip koronavirüs salgınları için tüm tedbirlerin alındığını bildirdi.

    Gürcistan Mülteciler, Çalışma, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ekaterine Tikaradze akşam saatlerinde acil olarak düzenlediği basın toplantısında, 50 yaşındaki bir Gürcistan vatandaşında korona virüsü tespit edildiğini açıkladı.

   Bakan Ekaterine Tikaradze, "İran´dan Azerbaycan üzerinden dün ülkeye dönen bir Gürcistan vatandaşının Kovid-19 taşıdığı tespit edildi. Virüs bulaşmış hasta halihazırda Tiflis´teki Enfeksiyon Hastalıkları Hastanesi´nde tedavi görmektedir" dedi.

   "Salgının Gürcistan´da yayılmamasını sağlamak için hükümet her şeyi yapıyor" diyen Tikaradze, "Bu aşamada hasta ayrı bir alana yerleştirilmiştir. Halihazırda hastanın sağlığı tehlikede değil" bilgisini paylaştı. Tikaradze, "Vatandaşlarımıza güvence vermek istiyorum, paniğe kapılmak için hiçbir nedenimiz yok. Çünkü hükümetimiz Gürcistan´da korona virüsü salgını olmadığından emin olmak için gerekli her şeyi uyguluyor" şeklinde konuştu.