VERİLEN SÖZLER YEMEK MASASINDA MI KALDI?

VERİLEN SÖZLER YEMEK MASASINDA MI KALDI?

Çıldır Meslek Yüksekokulu için yapımına başlanan yurt için verilen sözler yalan mı oluyor?

         Çıldır Meslek Yüksekokulu için yapımına başlanan yurt için verilen sözler yalan mı oluyor?

    Çıldır Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği öncülüğünde ilçede yapılması planlanan yurt için bağış sözü veren Çıldırlı işadamları taahhütlerini yerine getirmedikleri gibi getirmeye çalışanlarada engel olmaya çalıştıkları söylentileri ilçede hızla yayılmaya başladı. 
    Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün'ün organize ettiği Prof.Dr.Esfender Korkmaz'ın ev sahipliğini yaptığı ve dernek yönetim kurulu üyelerininde katıldığı yardım yemeğinde ilçede yurt yapılması için söz veren yaklaşık 20 kişiden ses seda yok. 
    Verilen sözlerin güvenirliğine inanarak yola çıkan Dernek Yönetimi yurt binasının ihalesini yapmış ve ihaleyi alan firmada para beklemeden toplamda 4 katlı binanın 3 katını tamamlayarak hak edişini beklemeye başlamıştır. Üstlenici firmaya belli bir kısım para ödemesi yapılmış; bu para ise Vatan Tv de yapılan programa telefonla katılarak söz veren İşadamları Hamza Bektemur, Ahmet Coşkun, makamında ziyaret edilerek destek talebine olumlu yanıt veren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Eski Beyrahatun Dernek Başkanı Yaşar Geler  ve Çıldırlı işadamları Yakup Azizoğlu, Metin Akbulak ile Çıldırlı hemşerimiz Tuncay Aksu'nun vermiş oldukları desteklerdir. 800 bin TL ye ihale edilen bina için şuan üstlenici firmaya  %10 luk bir ödeme yapılmıştır.
Çıldır Meslek Yüksekokulu yurt binasının ilk olarak Çankaya Mahallesinde Özel İdare Şantiye Binasının arka kısmında kalan dağlık arazide yapılması kararlaştırılmış fakat yapılan gezi ve inceleme sonucu yerin yurt için uygun olmadığı tespit edilmiş ve bu alana yapılmasından vazgeçilmişti. Bu olayın ardından başlayan antipropaganda ile yurt binası sekteye uğratılmaya çalışılmıştı. Bu olanlara rağmen yurt yapmak için yola devam eden Dernek Yönetimi yeni yer tespitinden sonra ihale aşamasını gerçekleştirmişti. Bu ihale sonrası eski belediye başkanı Ercan Şirin yurt yapımı için yapılan ihalenin yanlış olduğunu beyan etmiş ve savcıları göreve davet ederek bu olaya el konulmasıyla ilgili açıklamalarına tüm ilçe halkı şahit olmuştu. Olaylar bu şekilde cereyan ederken yurt binasını üstlenici firma inşaata devam etmişti. İstanbul da verilen sözlerle yola çıkan dernek yönetimi taahhütlerin yerine getirilmesi için görüşmelere başlamış ve inşaatın bitirilmesi için çalışmalara hız vermişti.
      Söz veren işadamlarının taahhütlerinin yerine getirmesi için yapılan çalışmalara Esfender Korkmaz öncülük etmiş ve tek seferde ödemesi gereken paranın 3 seferde ödenmesi gibi bir formülle bir yazı hazırlayarak işadamlarına gönderilmesini sağlamıştı. 
Bu formülün nereden ve nasıl ortaya çıktığını tartışmadan biran önce hesaplara aktarılması için 3 ay beklemeyi de göz önüne alan hem dernek yönetimi hem de üstlenici firma 3 ay geçmesine rağmen, söz veren işadamlarının hiç para yatırmaması akıllara da çeşitli soruların gelmesine sebep olmuştu.(Söz verilen paranın 1 er aylık aralarla 3 taksitte ödenmesini hazırlayan Esfender Korkmaz ise   taahhüt ettiği paranın ilk taksitini 10 Bin TL nakit yatırmış, ikinci 10 Bini 11. aya ve üçüncü 10 Bini ise 2013 yılının 2. ayına çek vermiştir.)
- Söz veren işadamları İstanbul da ki yemeğe hangi sebeple katıldılar?
- İşadamları Katıldıkları yemekte neden söz verdiler?
- Şayet ödeyecek iseler bugüne kadar neden ödeme yapmadılar?
- Ödeme yapmayacaklarsa sebebi nedir?
     Yurt binasının yerinin değiştirilmesinden sonra olumsuz bir hava estirilerek sabote edilmeye çalışılan inşaatın bitirilmesini engellemek isteyen kişi veya kişilerin Çıldır için var oldukları ve yola çıktıkları ne kadar inandırıcıdır. Çıldırlı tüm vatandaşlarımızın vicdanen konuyu değerlendirmeye davet ediyoruz.