VELİLER İSYANDA SINIFLAR BUZ GİBİ

VELİLER İSYANDA SINIFLAR BUZ GİBİ

Çıldır Anadolu Lisesi ve Erkek Öğrenci Pansıyomu.

       Çıldır Çok programlı Anadolu lisesi ve Erkek Öğrenci yurdunda kalorifer kazanı arızalı olması nedeniyle öğrenciler soğukta eğitim görüyor. İki yıldır yeni kalorifer kazanı bekleyen Lise ve pansiyon için ayrılan ödenek kalorifer kazanı almaya yetmeyince, öğrenciler soğuk sınıflarda eğitim görüp soğuk odalarda uyumak zorunda kalıyor.

      Önceki yıl arızalanan ve yenilerinin alınması için yapılan ihalelere, düşük fiyatta dolayı kimse girmeyince yapılan iki ihalede iptal oldu. Artan fiyatlara rağmen durumdan bihaber hazırlanmış gibi gözüken ihale şartları karşısında kimse ihaleye girmeyince kaloriferlerde alınamadı. İhale ile sonuca gidilemeyen kalorifer alım işini Ardahan İl Özel İdare bünyesinde yapılacak ihale ile alınmsına karar verilmesine rağmen yaklaşık 3 aydır oradanda olumlu bir yanıt alınmadı.

       Durumdan haberdar olan veliler kalorifer yapılmayacaksa cocuklarımızı yurtlara göndermeyelim, okul içinde ısıtmak bir için bir çözüm bulunsun yoksa bu konuda Bakanlığa kadar yazı yazarak yardım isteyeceğiz dediler.

     İsmini vermek istemeyen bir veli ''Milli Eğitim İlçe Müdürlüğüne konuyla ilgili bilgi verdim ama sonuç yok. Kasım ayına geldik hala kaloriferler yanmıyor.  Koskoca bir lise ve pansiyonun kaloriferi yok ve yanmıyor onlar nasıl rahat o koltuklarında oturuyorlar'' dedi.