VEKİLDEN BAKANA SEZON UYARISI

VEKİLDEN BAKANA SEZON UYARISI

Ardahan vekili Ensar Öğüt Bakan Yazıcıya İnşaat sezonu uyarısı

 

              Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ,Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı'ya mektup yazarak Aktaş Sınır Kapısı çalışması için çabalarından dolayı teşekkür ederek başlatılacak olan inşaat için sezonun kısa olduğunu hatırlarak erken başlanmasını ve tamamlanmasını istedi.

ÖĞÜTÜN BAKANA YAZICIYA YAZDIĞI MEKTUP

 

 

Sayın Hayati YAZICI

 

          Gümrük ve Ticaret Bakanı

 

Sayın Bakanım

 

Daha önce de görüştüğümüz üzere zatıalinizin de büyük katkılarınızla Çıldır Aktaş Sınır Kapısının çalışmaları sonlamış ve temel atma noktasına gelmiştir. Nisan ayı içerisinde temel atılacağını belirtmiş olmanıza rağmen Nisan ayının ortasına gelinmiş ancak herhangi bir gelişme olmamıştır.

 

Türkiye Cumhuriyetlerine ve Kafkaslara açılan ve Doğu Anadolu Bölgesinin kalkınmasına büyük katkı sunacak olan Çıldır Aktaş Sınır Kapısı çok önemli bir konumdadır. Bölgede uzun süren kış sezonu ve iklim şartlarının zorluğu nedeniyle inşaat sezonu kısa sürmekte bu nedenle de Nisan ayı içerisinde temel atılması büyük önem taşımaktadır.

 

Çıldır Aktaş Sınır Kapısının Nisan ayı geçmeden temeli atıldığında Sonbahara ancak tamamlanacaktır. Bu nedenle bir an önce temelin atılması için gerekli talimatlarınızla birlikte tarafıma bilgi verilmesini istirham ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.10.04.2013