VEKİL, İNCESU SOKAK HAYVANLARI İÇİN PROTOKOL OLUŞTURUYOR

VEKİL, İNCESU SOKAK HAYVANLARI İÇİN PROTOKOL OLUŞTURUYOR

Son günlerde gündemde yer alan ve sokak hayvanlarının uyutulmasına imkan tanıyan Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik planına tepkiler sürüyor.

          Hayvan severlerin ve vatandaşların iki farklı şikâyetine maruz kalınan sahipsiz sokak hayvanları konusunda ilk adım CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu’dan geldi. 

      Vekil İncesu, Bir Can Bir Nefes Derneği ile birlikte Ardahan ve ilçelerindeki bu büyük sorunu ortadan kaldıracak projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. Yapılacak olan Hayvan barınakları ve hayvan hastaneleri ile birlikte bu sorun ortadan kalkmış olacak.

     Geçtiğimiz günlerde,  Sokak hayvanlarına ilişkin sorunların belirlenmesi amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına TBMM’de söz alan CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, hayvan haklarına saygılı ama yaşanılabilir kentler için alınması gereken önlemleri, sahiplendirilme süreçlerini, güvenli ve uygun yaşam alanlarının oluşturulmasının yollarını, kısırlaştırma ve diğer tedavi maliyetlerinin yerel yönetimlerden ziyade devlet politikası olması gerektiğinin altını çizdi.

     Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu TBMM’deki konuşmasının ardından, Göle İlçesinde, Belediye Başkanı Gökhan Budak,  Bir Can Bir Nefes Derneği Başkanı Yeşim Bilek ve dernek üyeleriyle birlikte sokak hayvanlarını, aşılama, cipleme ve tedavi işlemlerini gerçekleştirmek için harekete geçtiler.

      Göle ilçesinin en öncelikli sorunlarından birinin sokak hayvanları olduğunu dile getiren Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak, ilçedeki bu sorunu kökünden çözüme kavuşturacak olan bu projeye ile  köpekleri öncelikli olarak kısırlaştıracak. Daha sonra küpe ve çip takarak bakım ve rehabilitasyon süreçlerini de yakından takip edeceğiz  Onların daha sağlıklı ortamlarda yaşayabilmeleri için oldukça kapsamlı  barınaklar inşaa edeceğiz. Sokak hayvanlarını öldürmek değil yaşatmak için çalışacağız” dedi.

      Uzun yıllardır Türkiye'nin farklı yerlerinde sokak hayvanlarını korumak için mücadele veren Bir Can Bir Nefes Derneği ile birlikte Göle İlçesinde incelemelerde bulunan Vekil İncesu,  Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak sokak hayvanlarına bakışımız onları "uyutmak" yerine onlara daha güzel koşullarda yaşam alanları sunmaktır.  Çünkü onlar bizim yaşam arkadaşlarımız. Evet sokak hayvanları yaşlılarımız ve çocuklarımız için sorun teşkil ettiğinin farkındayım.  Ama bunun çözümünün hayvanları uyutmak olmadığını düşünüyorum. Bunun için hayvanları kısırlaştırarak,  yaşam koşullarına uygun barınaklarla hayvanlara yaşam alanları yaratarak onlarla birlikte tekrardan yaşamı hedefliyoruz.  Bu süreçte destek veren kıymetli derneğimize ve bizleri yalnız bırakmayan Göle Belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

      Desteklerinden dolayı Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu’ya teşekkür eden Bir Can Bir Nefes Derneği Başkanı Yeşim Bilek, “Bizler buraya sayın vekilimizin teşvikleri ve davetleri üzerine geldik. Hedefimiz Ardahan’da ve ilçelerinde tüm sokak hayvanlarını kısırlaştırıp, aşılayıp, tedavilerini tamamlayıp cipliyeceğiz. Belediyeler üzerine kaydedeceğiz. Çünkü bu hayvanların oradan oraya bir eşya gibi savrulmasına bir dur dememiz gerekiyor. Biz STK’lar olarak belediyelerle ortak işbirliğine hazırız“ dedi.

Hayvan Hastanesi ve hayvan barınağı yapılacak

     Proje kapsamında Göle ilçesinde kurulacak olan  hayvan barınağı ve hastanesinde,  Sokağa bırakılan hayvanların bakımlarının ve tedavilerinin yapılması  ve tekrar sahiplenilmesi sağlanacak. Diğer sokak hayvanları kısırlaştırılarak ciplenecek. Proje ile  sahipsiz sokak hayvanları kısırlaştırılarak kontrollü üremesi amaçlanıyor.  Sahipsiz sokak hayvanları, kısırlaştırma sonunda kayıt altına alınacak.  En önemli katkısı ise kısırlaştırılan sokak hayvanlarının saldırganlığının azalması oluyor.