VEKİL ADAY ADAYLARI ANKARA`DA

VEKİL ADAY ADAYLARI ANKARA`DA

Genel seçim öncesi AK Partiden milletvekili aday adayı...

        Genel seçim öncesi AK Partiden milletvekili aday adayı olanların mülakat yoklaması 11 Mart 2015 Çarşamba günü AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.
          Burada düzenlenen mülakatta 9 aday adayı komisyon üyeleri karşısında sıcak terler dökerken, aday adaylarına özgeçmişleri AK Parti’nin Ardahan’da nasıl 2-0 yakalayacağı, dengeli ve birleştirici bir listenin nasıl olması gerektiğini görüşüldü.
            Komisyon Başkanlığını Prof.Dr. Yasin Aktay`ın yaptığı, Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ardahan kökenli Eski Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil ve AK Parti MKYK Üyesi Lale Ersoy`un karşısında sorulara cevap veren bazı aday adaylarının Ardahan’ın sorunlarını anlatmada yetersiz kaldığı ileri sürülürken, bazı aday adayların ise komisyon üyelerinin sorularına verdiği doyurucu cevaplarla bölge ve ilin sorunlarının çözümü noktasında komisyon üyelerini tatmin ettiği öğrenildi.
AK Parti Genel Merkezinde gerçekleşen mülakatta, şu aday adayları katıldı:
         Hamza Bektemur, Yunus İpek, Fatih Rüştü Yılmaz, Orhan Gökdemir, Mehmet Akif Avşar, Salih Altun, Abdullah Topçu mülakata katılırken, Ergün Çelik`in ise mazereti nedeniyle Cuma günü mülakata alınacağı öğrenildi.
                          Mülakatta 3 isim öne çıktı…
         Siyasetin tecrübeli isimlerinden Orhan Gökdemir ve Hamza Bektemur AK Parti Genel Merkezinde gerçekleşen Mülakatta komisyon üyelerine rahat tavırları ve samimi cevaplarıyla dikkat çekerken; aday adayı Fatih Rüştü Yılmaz’ın ise ilin demografik yapısını masaya yatırıp, sorun ve sıkıntılarını çözümleriyle birlikte ortaya koyması komisyon üyelerinin takdirini topladı.
                          Mülakatta Paralel Hassasiyet…
        Ardahan kamuoyunda mülakata giden aday adaylarının ise 2. Sıra aday adayı olduğu fikri ortaya atılırken, bazı aday adaylarının cemaate yakın oldukları, paralel soruşturma geçirdikleri ileri sürülürken, komisyon üyelerinin büyük hassasiyetle aday adaylarını süzgeçten geçirdikleri bilgisi alındı.