VATANDAŞ "YAZ DA GÖRELİM ARDAHANIN YOLLARINI" DEDİ BENDE YAZDIM

VATANDAŞ

Gazeteye muhtelif konular...

    Gazeteye muhtelif konular ile ilgili her yazı yazdığımda ve bu yazı ile ilgili her sosyal paylaşım sitesi yayınlarının altına bir sevgili kardeşim´ ?Hadi Ardahan´ın bitmeyen yollarını da yaz görelim´´ diye yarı sitem, yarı istek, yarı da yapamazsın tarzında bir yorumu hemen yapıştırıyor. Sosyal paylaşım sitesinden yazdım arkadaşa anlat da yazalım diye kısa ve öz yine aynı cümleyi kurdu ??Hadi Ardahan´ın bitmeyen yollarını da yaz görelim´´ diye.

    Bu benim kaderim olsa gerek çıldırmanşet gazetesinde hükümet ile ilgili birçok eleştiri yazısı kaleme almama rağmen, on tane yazıda eleştirip iki tanesinde övsem bile hükümet yanlısısın diye anılmaktan kendimi kurtaramıyorum.

     Öncelikle herkes bilmeli ki yaklaşık 5 yılı aşkındır AK PARTİ ve HÜKÜMET karşıtı onlarca yazı kaleme aldım ve gazetemde tek bir harfine dokunmadan yayınlandı ve bundan sonra da bu böyle olacak. Ancak tarz olarak eleştiri ile hakareti ayırmaya özen gösteren bir anlayışa sahibim. Bir de hep eleştirmek yerine varsa doğru ve güzel olan şeyleri de yazmanın tarafsızlık ilkesi gereğince olmazsa olmaz olduğuna inanıyorum. Eleştireceğim diye kırıp, dökmek yerine fikrimi elle tutulur, gözle görülür doneler ile savunmaya gayret ediyorum. Yani ne yağcılık yaparcasına övüyor ne de ağız dolusu sövercesine yeriyorum benim de naçizane tarzım bu ne yapalım.

      Gelelim Ardahan´ın bitmeyen yollarına (Bak kardeşim yazabiliyormuşum değil mi ?)

     Usul böyledir herhangi bir il Bakanlar Kuruluna bir Bakan gönderirse önce gururlanır sonra da haklı olarak Sayın Bakanından dertlerine derman talep eder. Bizler Kars, Ardahan ve Iğdırlılar olarak kabineye Bakan yollamanın hazzını yaşarken bir yandan da kabinede bir bakanının olmasını nimetlerinden faydalanmak istiyoruz.

     Bu bağlamda bize gelen bir sitemi yazmak boynumuzun borcudur. Ardahan ile Çıldır ilçemiz arasında yapılan yol çalışmasında bir bölüm duble yol olarak yapılırken yolun bir bölümü ise tamamlanmadı ve normal asfalt olarak yapıldı. Yol demek medeniyet demektir ve bir sınır ilinde sınır kapısına giden yolun böyle yarı duble yarı normal olması ne kadar doğru bu da tartışılmalıdır. Oysa Ardahan ili partisi içinde çok etkili olan bir Ak Partili vekili iki dönemdir ilk sırada meclise yollamakta ancak bu konuda maalesef verdiğinin karşılığını alamamaktadır. Sayın vekile ulaşmak zor olduğu gibi Ardahan ile Çıldır arasında da ulaşılabilmek zor olmamalıdır. Üstelik Ulaştırma bakanı hemşerisi olan bir il de ve dünyaya açılan bir kapıya giden yolda yapılan uygulama çok yanlıştır.

     Zorlu kış şartlarını yaşayan ve ekonomik gelişimi çok ağır ilerlediği için sürekli göç veren bir ilde yollar ve bu yolların kalitesi olmazsa olmazdır. Hükümet birçok ile yaptığı milyarlarca TL´lik yatırımdan Ardahan´ımızı mahrum bırakmamalıdır.

    Sordum, soruşturdum bu duble yolun devamı için ihale yapılacakmış ancak yapılmamış ve sonra normal asfalt yol olmuş yapmayın efendiler böyle yamalı sistemle yol yapılmaz ya hepsi duble olsun ya da hepsi normal asfalt yol neden hep yamalı şeyler bizim yöremizi bulur ki?

 

Serhat Ardahan´ımın güzel insanlarına üç beş km duble yolu çok görmeyin, görmeyin ki sizde vakti geldiğinde duble vekillik alasınız yoksa elinizdeki tek vekilden de olursunuz demedi demeyin.