VASIFLI GAZETE İÇİN İLK ADIM ONLARDAN

VASIFLI GAZETE İÇİN İLK ADIM ONLARDAN

Ardahan'da yayında olan 15 gazeteden...

       Ardahan’da yayında olan 15 gazeteden 4’ü bir araya gelerek birleşme yoluna gitti. Türkiye’de Basın İlan Kurumunun desteklediği ve gazete kalitesinin artırılması konusunda teşvik ettiği birleşme işlemini Ardahan’da 4 gazetenin bir araya gelerek anlaşması sonucu hayata geçirildi.     

              Ülke genelinde nüfus oranına göre en çok yerel gazetenin yayınlandığı Ardahan’da kamuoyunun haber alma özgürlüğü konusunda büyük katkısı olurken, gazete sayısındaki artış nedeniyle kalitede de düşüş olduğunun gözlenmesi sonucu Ardahanlı gazeteciler bu sorunu ortadan kaldırmak için bir araya geldi.  

      Ardahan Haber Gazetesi bünyesinde birleşen yerel gazeteler, birlikteliğin amacının sektörde kaliteyi yakalamak ve kamu ilanı almak için çıkartılan gazetelerin önüne geçmek olduğunu belirtildi. Ardahan’da günlük yayınlanan Ardahan Haber Gazetesi bünyesinde bir araya gelen, Ardahan Haber Gazetesi adına Özkan Karakaya, Serhat Haber Gazetesi adına Özgür Murat Taştan, Ardahan Ses  Haber Gazetesi adına Barış Bilgin ve Ardahan Gündem Gazetesi adına Yener Kirman tarafından yapılan bu ortaklık sonucu Ardahan’da ilk kez vasıflı bir gazete çıkartılacak. Ardahan Gazetesi matbaasında bir araya gelen yerel gazete sahipleri ortaklık anlaşması imzaladı.    

        12 sayfa olarak çıkacak gazetenin Ardahan’daki basın sektörüne de kalite getireceği anlatan Ardahan Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi Özkan Karakaya, Türkiye`nin birçok ilinde gazetelerin birleşme kararı aldığını ve Ardahan’ın da bu prensibe uyduğunu belirterek, bundan böyle daha nitelikli yerel medya hizmetlerinin olacağını söyledi.    

          Ardahan’daki gazetelerin birleşme kararını memnuniyetle benimsediklerini belirten  Karakaya, Taştan, Bilgin ve Kirman  birleşme kararının daha güçlü bir yerel medya sektörü doğuracağını da dile getirdiler Birleşme kararı alan 4 gazete sahibi,  kalabalık gazete sayısından ziyade daha güçlü bir medya yapısıyla daha fazla iletişim sağlanabileceğine ifade ettiler.    

       Sektörde yaşanan ekonomik sıkıntılara da vurgu yapan ortaklar, “ Bizler bu sürecin başlatmamız da en önemli faktör birliktelik hareket etmek ve il merkezinde yayınlanan 12 gazetenin okuyucunun beklentisini karşılayamamasıydı. Vasıflı gazetemizle diğer gazetelere arasındaki fark baskı, yerel haber ve mizanpaj gibi konularda farkını ortaya koyacaktır. Birleşmemizin örnek olmasını temenni ediyor, yerel gazete alanında birleşmenin de mümkün olabileceğini ortaya koyduk.” ifadelerini yer verdiler.