www.cildirgoyce.com

VARSA BİR YARIŞ 2.VE 3. İÇİN OLSUN

VARSA BİR YARIŞ 2.VE 3. İÇİN OLSUN

A. Rıfat Vural'ın Kaleminden..

       Ardahanımız, Türkiyenin havası, suyu, doğallığı ve yöresel ürünlerinin lezzetliği bakımından en önemli illerinden birisi. Nüfus bakımından ise her yıl göç vermeye devam eden ve bir türlü durdurulamayan bir konumda olan gittikçe küçülen bir ilimiz.

        Son dönemde gündem, gerek sosyal medya hesaplarından gerekse basına düşen haberlerden takip ettiğimiz kadar ilimizde açılan Tekstil atölyesi.  Yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayacak olan küçük ama Ardahan için büyük bir öneme sahip bir atölye.

       Öyle ki bu atölyeye gidip resim çekilip beyanat veren ben yaptırdım diyenin haddi hesabı yok. Sevinsek mi üzülsek mi bir anlam veremedim ben. Bana sorarsanız ki her kesimin üzülmesi gereken bir durum. 1992 de il olmuş bir Ardahan 20 yıldır iktidara vekil veren, vekillikle kalmayıp belediyeyi de iktidara 10 yıl teslim eden bu halkın 20 yıl sonunda elde ettiği 300 kişi kapasiteli bir atölye.

        Tüm ülke geneli istihdamını arttırırken, yatırımları fazla fazla alırken bizler yapılan barajlarla en çok yatırım alan il konuma geldik, Ama gel ki elektrik üretilen ilde elektrikten azıcık dahi yararlanmayan bir yeriz. İstihdama yönelik yatırımı yeteri kadar alamayan belkide en az alan bir iliz. Bir çağrı merkezi açıldı alınan kişiler de bir yıl sonra kapanması ile boşta kaldı.

        Şimdi bir atölye için ben yaptırdım getirdim yarışı içinde olmanın ötesinde bunun sayısını 2 ye 3 ye nasıl çıkarırızın hesabını yapmak en doğru yol olsa gerek. Şunu da ifade etmek gerekir ki bu atölyenin açılmasına vesile olan herkese binlerce kez teşekkür ediyoruz ama halkımızın bu duruma olan açlığını da görüp devam ettirmek gerektiğine inanıyorum. Bizim halkımız asla tembel bir halk değildir. Son dönemlerde özellikle tarım alanında yaşanan girdi maliyetlerinin artması kuraklıkların neredeyse her yıl çiftçiyi olumsuz etkilemesi ister istemez insanımız yeni bir iş arayışına yönlendirdiği gibi işte bulamayınca göçü tetikliyor.

       İşte burada ben açtırdımın ötesinde bu tür istihdama yönelik yeni yerlerin açılmasına vesile olmak elzemdir. Bu tür atölyeler herşeyden önce bölgemizde kalifiye eleman yaratmak için bir başlangıç olacağı gibi yeni açılacak yerler için çalışacak eleman bulmayı kolaylaştıracaktır.

       Gelin genç nesilin Ardahan da kalmasını sağlamak yeni atölyeler yapmak için yarışın, gençlerin memleket hasreti çekmesine engel olun burada kalan yalnız yaşamak zorunda bırakılan yaşlılarımızda evlatlarından ayrılmak durumda bırakmayın.

      Sonra sizler hergün bir atölye önünde bol bol resim verin bizde ellerimiz kıpkırmızı olana kadar alkışlayalım.