VALİLİK´TEN ROBOTHAN AÇIKLAMASI

VALİLİK´TEN ROBOTHAN AÇIKLAMASI

Ardahan Valiliği basında çıkan...

     Ardahan Valiliği basında çıkan babası FETÖ´DEN tutuklu öğrenci Çİn´e gidemedi haberine karşılık basın açıklamasında bulundu.

      Ardahan Valiliğin´den yapılan açıklamada "İlimiz, 23 Şubat İlkokulunda 2018 yılı Mart ayında ?Robotik ve Kodlama? atölyesi açılmış olup, il genelinde 3 İlkokul ve 4 Ortaokul´dan toplam 60 öğrenci kursa katılmıştır.

Mayıs ayında İstanbul´da düzenlenen MakeX Türkiye yarışmasına ilimizden, atölye faaliyetlerinde başarı gösteren 4 öğrencimiz (Ayşenur USLU, Hayriye Tuana AÇIKYILDIZ, Nuri KANTAR ve Asım Efe GÜREL) takım olarak katılarak Türkiye birincisi olmuş ve Çin´de yapılan MakeX İnternational Championship yarışmasına ülkemizi temsilen katılmaya hak kazanmıştır.

Aralık ayında, Çin´de yapılan yarışmaya kural gereği en fazla iki öğrenciden oluşan bir takımın katılabileceği bildirilmesi üzerine, yapılan değerlendirmeler sonucu İstanbul´da Türkiye birincisi olan 4 kişilik öğrenci grubundan, Ayşenur USLU ve Hayriye Tuana AÇIKYILDIZ´ın Çin´de ki yarışmaya katılması uygun görülmüştür.

Öğrencilerden Asım Efe GÜREL´in velisi, Çin´de yapılan yarışmaya seçilen öğrencilerden birisinin yerine kendi oğlunun katılması yönünde talepte bulunmuş, yapılan değerlendirmeler sonucu, seçilen diğer öğrencilere haksızlık olacağı değerlendirilmiş ve bu talep uygun görülmemiştir.

Çin´de ki yarışmaya katılan iki kişilik öğrenci takımımız, 350 takım arasında 10. olmuştur.

Basına ve kamuoyuna duyurulur."