VALİLER KARARNAMESİ YAYINLANDI

VALİLER KARARNAMESİ YAYINLANDI

Bakanlar Kurulu´nda alınan kararlar...

      Bakanlar Kurulu´nda alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın onayı sonrası Resmi Gazete´de yer aldı. Yeni valiler kararnamesine göre, 20 ilin valisi merkeze alındı, 20 ile yeni vali atandı, 19 il valisi ise yer değiştirdi.

 19 İLİN VALİSİ MERKEZE ALINDI

İçişleri Bakan Yardımcısı Sabahattin Öztürk ve toplam 19 ilin valisi merkeze alındı. İçişleri Bakan Yardımcısı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy atandı.

MERKEZE ALINANLAR ARASINDA HÜSEYİN AVNİ ÇOŞ DA VAR

    Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Samsun valisi İbrahim Şahin ile birlikte 19 ilin valisi merkeze alındı.

YENİ ARDAHAN VALİSİ

     Merkeze alınan Ardahan valisi İbrahim Özefe´nin yerine, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Bilmez Ardahan Valisi olarak atandı.

YENİ ARDAHAN VALİSİ KİMDİR
 
    1966 yılında Solhan´da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Elazığ Kaymakam adaylığı, Adana Aladağ Kaymakam vekilliği, Antalya İbradı Kaymakam vekilliği, Rize İkizdere Kaymakamlığı, Elazığ Ağın Kaymakamlığı, Van Muradiye Kaymakamlığı, Konya Sarayönü Kaymakamlığı yapmış olan Mehmet Emin BİLMEZ Ardahan Valisi atanmadan önce İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü´nde genel müdür vekili olarak görev yapmaktaydı.
/resimler/2017-6/21/0851551787005.jpg