VALİ TEKMEN`E

VALİ TEKMEN`E

Ardahan Valimiz Mustafa Tekmen görev süresini tamamlayarak ilimizden ayrılacak.

            Ardahan Valimiz Mustafa Tekmen görev süresini tamamlayarak ilimizden ayrılacak. Yerine ise Güngören Kaymakamlığı görevinden ilimize vali olarak Seyfettin Azizoğlu atandı. Her iki valimizede hayırlı olsun diyorum.

     Ardahan Valimiz Mustafa Tekmen'le ilk tanışmamız Çıldır Kaymakamlığında olmuştu. Sayın Tekmen, ilçe ziyaretlerine başlamış ilk olarak Posof ilçemizi seçmiş ama bazı sebeplerden dolayı ilk olarak Çıldır ilçemizi ziyaret etmişti. Kendisiyle orada tanışıp sorular sormuştuk. 
Her zamanki alışa gelmiş olan sorularımız ;
1.Ardahan da ne kadar süre kalacağınızı düşünüyorsunuz? 
2. Aktaş sınır kapısı ne zaman açılacak?
        Bir Çıldırlı olarak merak ettiğimiz en önemli sorulardı. Çünkü her gelen vali kısa bir süre sonra ayrılıyor görev süresini tamamlayamıyor du.İkicisi ise yıllardır ha bugün ha yarın denilerek açılması gündemde olan Aktaş Sınır Kapımızın gerçekten ne zaman açılacağının merak konusuydu.
      Sayın valimiz her iki konuda da gerçekçi bir tavırla bizler görevimizi yapmaya geldik, ne zaman gidip kalacağım konusunu hep birlikte göreceğimi, kapı konusunda ise elinden gelen her türlü adımı atarak açılması için çaba sarf edeceğini beyan etmişti. Ben ise açıklaması sonra sayın valim kapının açılması inşallah size nasip olur ve adınızı tarihe yazmış oluruz diyerek bir karşılık vermiştim.
       Birinci sorunun cevabını valimizin süresi dışında fazla bile kalarak başarılı bir yönetim sergilediğinin göstergesi olmakla beraber, ikinci sorunun cevabı ise kapı açılmasa da gelinen nokta tüm siyasilerin beyan ve valilerin icraatlarından daha iyi ve ileri bir konumdadır.
         Sayın valimiz belki Aktaş Sınır Kapısının açılmasın törenini yapamadı ama Ardahan ilinde yapılan açılışlarla Şanlı Ardahan tarihine geçtiği kesindir.
        Öyle ki valimiz Mustafa Tekmen döneminde yapılan yatırımlar 20 yıllık Ardahan'ın il tarihinde en fazla yatırım alan dönemdir. Ardahan'ın tanıtımı adına yapılan çalışmalar ise kesinlikle birinci sıradadır. Ardahan da gözle görülür bir büyüme ve gelişme kaydedilirken tabii bunda Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy beyin çalışmaları ve katkısı çok büyüktür, hiçbir vali döneminde olmamıştır.
       Sayın valimize Ardahan için özelliklede Çıldır için yaptıklarından dolayı teşekkür ederken yeni görevinde de başarılar diliyorum. Her Çıldır ziyaretinde kendisine eşlik etmiş olmanın vermiş olduğu öz güvenle ne kadar görevine bağlı, çalışkan, il ve ilçenin büyümesi için çabalayan, yatırımları yerinde kontrol eden, sorunları yerinde tespit eden bir devlet adamıyla birlikte çalışmanın hazzına erdim gazeteci olarak. Unutulmayacaksınız sayın valim.
      Bunları siz buradan ayrılmadan yazmak istedim, herkes bilsin hakkını teslim etsin diye. Her ne kadar siz gittikten sonra sizin de dost olarak gördükleriniz arkanızdan atıp tutacak dönemizi karalayacak ne yaptı diye yazıp çizecekler. Şimdi diyorum ki Vali Mustafa Tekmen buradayken içinizi dökün, iyi veya kötü diyin, yağcılık yapıp arkasından da iyi ki gitti deme yüzsüzlüğü göstermeyin.
ÇILDIR MANŞET ADINA; 
AHMET RIFAT VURAL