VALİ ÖNER'İN ÇABALARI SONUÇ VERDİ

VALİ ÖNER

Ardahanın Rengi Sonunda Mavi Oldu.

      Sağlık Bakanlığının yayınladığı Kovid-19 Risk Haritasında Ardahan'ın kategorisi değişerek mavi oldu. Ardahan’da Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün ikna çalışmaları, denetimleri ve farkındalık faaliyetleri sonucu birinci doz aşı oranı yüzde 85,4, iki doz aşı oranı ise yüzde 75’e ulaştı. İkinci doz aşı oranı yüzde 75’e ulaşan Ardahan, bu verilerle Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri içerisinde ilk mavi renge bürünen il oldu.

VALİ ÖNER'İN ÇABALARI SONUÇ VERDİ

      Kentte aşılama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ardahan'ın ikinci doz aşıda yüzde 75 ile mavi kategoriye geçtiğini söyledi.

     Bu durumun kentte rehavete sebebiyet vermemesi gerektiğini vurgulayan Öner, "Bu güzel gelişmenin yanı sıra ciddi vaka artışımız var, mavi kategori bizi aldatmamalı, tedbirlere kaldığımız yerden devam etmeliyiz. Her zaman dediğimiz gibi yeter ki vatandaşımız bize destek olsun. Demek ki bizler isteyince bu güzel sonucu elde edebiliyoruz" dedi.

      Öner, hedeflerinin aşısız kimseyi bırakmamak ve kentte sıfır vakaya ulaşmak olduğunu aktardı. Çocukların okullarına rahat ve huzurlu şekilde gitmelerini istediklerini ifade eden Öner, "En çok normal hayata dönmeyi istiyoruz. İkinci doz aşıda mavi kategoriye geçmeye çok sevindik. Herkes üzerine düşeni yaptığında güzel sonuçlar elde edebiliyoruz. Her zamanki gibi aşının yanı sıra yine maske, mesafe ve temizliğe dikkat edeceğiz. Mavi kategoriye geçmemizde emeği olan İl Sağlık Müdürü Erkan Özdemir, sağlık personeli ve diğer kurumlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İL HIFZISSIHHA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

     Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Ardahan’da alınan tedbirlerin görüşüldüğü  “İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı” Vali Hüseyin Öner başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Koronavirüs ile mücadeleye ilişkin ilimizde alınan tedbirler, denetim faaliyetleri, ek tedbirlerin yanı sıra yürütülecek çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

      Vali Hüseyin Öner, salgının yayılım hızında ki artışı durdurmak için tedbirlerin sıkılaştırılması gerektiğini belirterek, bu çerçevede il ve ilçelerimizde; okul servisleri, toplu ulaşım araçları, mahalle, çarşı, pazar ve insanların toplu olarak bulunduğu alanlarda denetim faaliyetlerinin artırılması hususunda talimatlarda bulundu. Aşılama çalışmalarına önem verilmesi hususuna da değinen Vali Öner ayrıca, okullarda yaşı tuttuğu için aşı tanımlanan öğrencilerin aileleriyle iletişime geçilerek, ikna çalışması yapılmasını istedi.

      Toplantıya, Vali Yardımcısı Vekili Haluk Koç, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Ali Naci Aldemir, İlçe Kaymakamları, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşu amirleri ile sağlık birim sorumluları  katıldı.