VALİ ÖNER'İN 15 TEMMUZ MESAJI

VALİ ÖNER

Ardahan Valisi Hüseyin Öner 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü müsabetiyle mesaj yayınladı. Vali Öner yayınladığı mesajında;

"Sevgili Ardahanlılar

Yüce Milletimizin yüzyıllar boyunca ilmek ilmek dokuduğu, harcı şehit kanıyla atılmış devletimizi işgal etmek, parçalamak ve sömürge yapmak, rengini şehit kanının kırmızısından alan bayrağımızı bu semalardan indirmek için, 15 Temmuz 2016'da küresel istilacı güçler ve içimizdeki işbirlikçi FETÖCÜ hainler, alçak ve hain bir darbe teşebbüsüne kalkıştılar.

Bu hain darbe kalkışması, devletimizin geleceğini küresel dış güçlere teslim etmeyi ve işgale zemin hazırlamayı amaçlıyordu.

Vatanımızın bütünlüğüne, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişim, Milletimizin tıpkı Çanakkale'de ve Kurtuluş Mücadelesinde olduğu gibi, kahramanca bir duruş sergilemesiyle püskürtülmüştür.

Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın emriyle, tankların, uçakların, tüfeklerin karşısına imanıyla, inancıyla, yüreğiyle ve bedeniyle dikilen kahraman milletimiz, ölümü göze almış, bu hain girişimi başarısızlığa uğratmış, cesaretiyle, dirayetiyle, kararlı ve dik duruşuyla tarih yazmıştır.

Bizler, korkunun ve ölümün üzerine giden, 15 Temmuz Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günlerinde gönülden yad edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktarmayı sürdüreceğiz.

Bu duygularla, 15 Temmuz Hain Darbe Kalkışmasına karşı canlarını hiçe sayan Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Kahraman Gazilerimize Şükran duygularımızı ifade ediyorum.

15 Temmuz’da canı pahasına vatanı koruyan Türkiye Yüzyılının Kahramanları  şehitlerimize ve gazilerimize her daim minnettar kalacağız". dedi.