VALİ ÖNER BAŞKANLIĞINDA İL KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

VALİ ÖNER BAŞKANLIĞINDA İL KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Vali Hüseyin Öner Başkanlığında, 2023 Yılının 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

       Vali Hüseyin Öner, yatırımcı kuruluşların bir önceki dönemde yaptıkları yatırımları değerlendirmek ve koordinasyonu gerektirecek hususları tespit ederek gereğini yapmak amacıyla 2023 yılının üçüncü toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi.
       2023 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında geçtiğimiz yıl yapılan çalışmaların değerlendirileceğini belirterek, ilimizdeki son verileri paylaşan Vali Öner, yatırımcı kuruluşlarımızın yatırım izleme raporlarına göre ilimizde 26 kuruluşa ait 181 proje bulunduğunu, bu projelerin toplam proje tutarı 6 milyar 272 milyon 859 bin 147 TL’ olduğunu söyledi.
       Bu projeler için önceki yıllarda 1milyar 275  milyon 407 bin 809 TL harcama yapılmıştır. 2023 yılında ayrılan ödenek tutarı ise 596 milyon 642 bin 187 TL’dir. Dönem sonuna kadar 280 milyon 760 bin 671 TL harcama yapıldığını kaydetti.
       Vali Öner ayrıca, 26 kurum ve kuruluşa ait toplam 181 projeden ise devam eden projelerin 115, başlanamayan projelerin 38, biten projelerin 17, ihale aşamasında ki projelerin 11. Bu projelerin 21’inin enerji, 40’ının tarım, 23’ünün ulaştırma, 15’ünün eğitim, 6’sının sağlık, 1’inin turizm ve 75’ünün de diğer kamu hizmetlerine ait olduğunu dile getirdi.
       Vali Öner değerlendirmelerinin ardından Bölge Müdürlükleri ve ilgili kurum yetkilileri tarafından, kurum çalışmaları hakkında sunumlar yapıldı ve koordinasyonu gerektirecek hususlar ifade edildi.
       Toplantı sonunda konuşan Vali Öner, “2023 yılının 3. Dönem Koordinasyon Kurulu Toplantısını yapmak üzere toplandığımız bugün sizlerden, ilimize ayrılan ödeneklerin her kuruşunun zamanında yatırıma dönüşmesi için ilimizdeki inşaat mevsiminin kısalığı göz önünde bulundurularak ihalelerle ilgili yapacağınız hazırlıkları tamamlamanızı, yapımı devam eden veya yeni başlayacak olan yatırımlarınızda, denetim ve kontrol görevinin zamanında yapılmasını, özellikle koordinasyonu gerektiren sıkıntılar var ise bunları değerlendirip çalışma sezonu öncesinde çözüme yönelik iradeyi göstermenizi istiyor ve yeni yatırım döneminde yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyorum.” dedi.