VALİ ÖNER ARDAHAN'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ ÖNER ARDAHAN

Ardahan´ın yeni Valisi Hüseyin Öner, şehri tanımaya ve vatandaşlarla iç içe olmaya devam ediyor.

Vali Hüseyin Öner, Bülbülan yaylasında incelemelerde bulunarak, vatandaşlarla buluştu.

Vali Hüseyin Öner, Bülbülan yaylasında incelemelerde bulunarak, yaylada hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar ve esnafla buluştu.

Vali Yardımcıları Mehmet Kılıç ve Salih Kalkan ile birlikte Bülbülan Yaylasına giden Vali Hüseyin Öner, yaylada incelemelerde bulundu ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarla bir araya geldi. İl Genel Meclis üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette, vatandaşlarla sohbet edip, sorun ve taleplerini dinleyen Vali Öner, yayla içerisind eki çarşıyı da gezerek esnafa hayırlı işler dileyip, alışveriş yaptı.

Vali Öner incelemelerinin ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bülbülan yaylası, Artvin ve Ardahan arasında, Doğu ve Karadeniz kültürlerin birleştiği bir konumda. Muhteşem bir doğası var. Burada özellikle küçükbaş hayvancılık önemli yer tutuyor ve üreticilerimiz yılın önemli bir kısmını yaylada geçiriyor. Bizlerde bugün hem yaylamızı görmek, hem de vatandaşlarımızla hasbihal etmek, varsa sorunlarını dinlemek için Bülbülan yaylasına geldik. Burasını etkin bir şekilde turizme kazandırmak için neler yapılabilir diye bazı incelemelerde bulunduk. Bülbülan yaylasını kırsal turizmin bir parçası olarak daha tanınır hale getirmek ve turizmin gerektirdiği alt yapı ve donanımlara kavuşturmak için çalışmalarımız olacak" dedi.

Vali Hüseyin Öner, İl Özel İdaresi Tesisleri ile Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Vali Hüseyin Öner, İl Özel İdaresi bünyesinde ki bina ve tesisler ile Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Mehmet Kılıç ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi´ni ziyaret eden Vali Öner, yapılan faaliyetler, iş yapacak yatırımcılara ayrılan parseller, alt ve üst yapı çalışmalarını denetledi. OSB ile alakalı çeşitli konular üzerine yetkililere talimatlarda bulunan Vali Öner daha sonra Özel İdarenin, asflat, kilit parke, kutu menfez ve bims üretim tesisini ziyaret etti.

Yoğun çalışmaların yapıldığı tesiste incelemelerde bulunan Vali Öner, üretim faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ardahan nüfusunun önemli bir kısmının kırsalda yaşadığı, bunun için köy ve yaylalarda hizmet ulaştırma noktasında Özel İdarenin önemli bir görevi olduğunu aktaran Vali Öner, tesisin tam kapasite çalışması, kaliteli malzeme üretilmesi, makine ve ekipmanların özenli kullanılması ve diğer konular hakkında talimatlarda bulundu.

İl Özel İdaresi´nin kent merkezinde bulunan Meclis Hizmet binası ve lojmanı ile Anaokulu yapılacak olan eski Kaymakam konutunda da incelemelerde bulunan Vali Öner, daha sonra Sulakyurt köyü bölgesinde yapımı başlayacak olan Kaz Üretim Çiftliğinin yapılacağı alanı görerek, Tarım Müdürlüğü yetkililerinden çalışmaların gidişatı hakkında bilgi aldı.