VALİ, MUHTARLARLA TOPLANTILARI SÜRDÜRÜYOR

VALİ, MUHTARLARLA TOPLANTILARI SÜRDÜRÜYOR

Vali Ahmet Deniz, Ardahan'ın ....

            Vali Ahmet Deniz, Ardahan’ın merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları ile toplantı yaptı.
         Toplantıya, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin, Muharrem Coşgun, İl Jandarma Komutanı Osman Yeşilöz, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakkı Özgür, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.
         Toplantıda gündem maddelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Deniz, muhtarların ilettiği sorun ve talepleri dinleyerek, notlar aldırdığı kurum müdürlerine, sorun ve taleplerin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması yönünde talimat verdi.
                BAŞLADIĞIMIZ HİÇ BİR İŞ YARIM KALMAYACAK
         Özel İdare’nin 2015 yılı içerisinde yapacağı çalışmalardan bahseden Vali Deniz, “Bu yıl özellikle köy yollarımızla ilgili çalışmalarımıza erken başlayacağız. Her ilçemizde Özel İdare ekipleri olacak. Stablize iyileştirmeleri, yayla yolları, hayvan içme suları gibi çalışmalarımız yıl içerisinde yoğun bir şekilde devam edecek. Başladığımız hiçbir işi yarım bırakmayacağız” dedi.
                    HEDEFİMİZ 3 MİLYON FİDAN
       Orman çalışmaları hakkında konuşan Vali Deniz, “Ardahan tabiatıyla, geniş coğrafyası ile çok özel bir ilimiz. Bu anlamda ormanı olmayan köylerimizde orman alanı oluşturmak istiyoruz. Sizlerin de destekleri ve sahiplenmesiyle sezon içerisinde üç milyon fidan dikmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda muhtarlarımızın desteğine ihtiyacımız olacak. Köylerinizde orman alanı olabilecek alanları tespit ederek bize iletmenizi istiyorum” diye konuştu.
                    MERALARIMIZI KORUYALIM
          Meraların korunması konusuna değinen Vali Deniz, “Meralarımızın kiralanması yasal mevzuatlar çerçevesinde yapılacak. Yanlış ve hukuk dışı uygulamalara maruz kalmamak için işlerimizi titiz yapalım ve yanlış işlere girmeyelim. Yanlış iş yapan her kim olursa olsun gereğini yapacağız. Bu konuda ki hassasiyetimizi devam ettireceğiz ve meralarımızı koruyacağız” dedi.
                    BİZİM GÜZELLİĞİMİZ, BİRLİK BERABERLİĞİMİZDİR
              Ardahan’ın huzurlu bir şehir olduğunu belirten Vali Deniz, “Huzurun olduğu yerde yatırım oluyor, gelişim, değişim oluyor. İlimizde güzel bir sevgi, barış ve kardeşlik ortamı var. Kimse kimseyi dışlamıyor, herkes kardeşçe yaşıyor. Zaten bizim güzelliğimizde budur. Huzurumuzu bozmaya çalışan kimselere hep birlikte fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
                   KÖY OKULLARININ STANDARDINI YÜKSELTECEĞİZ
          Okul ihtiyacının olduğu köylere okul yapılması için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Vali Deniz, “Okul ihtiyacı olan köylerimizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şehir merkezinde ki şartlar neyse, köy okullarımızı da aynı standartlara kavuşturacağız. Önce eğitim diyoruz. Çünkü çocuklarımız çok zeki ve başarılı. Hep birlikte sizlerin de desteğiyle özverili çalışmalar sonucu eğitimde güzel yerlere gelmeyi arzu ediyoruz. Bu konuda ciddi bir çalışma içerisindeyiz” dedi.
                   HAYVAN HIRSIZLARINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ
         Hayvan hırsızlığı konusuna değinen Vali Deniz, “Yaz dönemlerinde hayvan hırsızlıkları meydana geliyor. Ardahan’da vatandaşımızın geçim kaynağı hayvancılıktır. Nasıl halkımızın can güvenliğinden sorumlu isek, mal güvenliğinden de sorumluyuz. Bu konuda titiz davranacağız ve hep birlikte yanlış işe karışanlara fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.
                   ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIYOR
         Organ bağışı kampanyasından söz eden Vali Deniz, “Organ bağışı kampanyamız çok önemli. Bu konuda muhtarlarımıza da büyük görev düşmektedir. Hastanelerde organ bekleyen çok sayıda vatandaşımız var. Bu nedenle bu kampanyayı başlattık. Devamının geleceğine inanıyorum. Böyle bir sorumluluk projesinde sizlerin de desteğini bekliyoruz” dedi.
                     TORUNLARINI GÖRMEK İSTİYORSAN SİGARAYI BIRAK
        Kendisinin girişimleri sonucu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan “Sigarayı sende bırak” kampanyasının devam ettiğini de belirten Vali Deniz, “Sigarayı sende bırak kampanyamız ile vatandaşlarımıza sigarayı bıraktırmayı hedefliyoruz. Diyoruz ki, ‘torunlarını görmek istiyorsan sigarayı sen de bırak.’ Hepimizin sağlığı için bu kampanyayı başlattık. Ne kadar az kişi sigara içerse o kadar az gencimiz sigaraya başlayacak. O nedenle bu kampanyaya sizlerin de destek olmasını bekliyoruz” diye konuştu.