VALİ DENİZ İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ DENİZ İNCELEMELERDE BULUNDU

Ardahan Valisi Ahmet Deniz ilçeye gelerek....

            Ardahan Valisi Ahmet Deniz ilçeye gelerek köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı.
         Çıldır Öğretmen Evi konferans salonunda yapılan toplantıya köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra, Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç ve ilçedeki kurum amirleri katıldı. Vali Deniz 2015 yılı yatırım programı çerçevesinde Çıldır`da yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Vali Deniz burada yaptığı konuşmasında " 2015 yılı yatırım programı çerçevesinde bozulan köy yolları, içme suyu isale hatları ve mera sulaması ile ilgili yapmış olduğumuz projelere inşaat sezonunun açılmasıyla birlikte başlayacağız. Yatırım programı çerçevesinde, özellikle bozulan köy yollarını sağlamlaştırarak, önümüzdeki süreçte sıcak asfalt yapılmasına uygun hale getireceğiz. Merada kullanılmayan alanları Orman İşletme Müdürlüğünün hazırlayacağı programla ağaç dikimi yaparak ormanlaştıracağız. Bu yapacağımız ağaçlandırma çalışmasın da muhtarlarımıza büyük görev düşüyor. Sorumlu olduğunuz bölgeye dikilen ağaçların korunması ve büyümesi sizlerin sorumluluğunda olacaktır" dedi.
            Muhtarların köylerinde yaşadıkları sorunları da dinleyen Vali Deniz sorunların giderilmesi noktasında ilgili Kurum amirlerine notlar aldırdı.
           AŞIK ŞENLİK’İN TÜRBESİNE ZİYARET
          Ardahan Valisi Ahmet Deniz Aşıkşenlik mahallesine giderek halk ozanı Aşık Şenlik`in türbesini ziyaret etti.
Beraberindeki heyetle birlikte Aşık Şenlik`in türbesini ziyaret eden Vali Deniz " Aşık Şenlik Çıldır`ın ve Ardahan`ın çok önemli bir değeridir. Kurtuluş Savaşı yılları zamanı yazdığı şiirlerle yöre halkına öncülük yaparak büyük bir cesaret örneği sergilemiştir. Bu denli büyük bir değerin gelecek nesillere anlatılması, eserlerinin yaşatılması için kurum, kuruluş ve şahıslara büyük görevler düşmektedir" dedi.
          Ardahan valisi Ahmet Deniz ve beraberindeki heyet Aşık Şenlik için okumuş oldukları duaların ardından türbeden ayrıldılar.
          "SİGARAYI SENDE BIRAK" KAMPANYASINI ÇILDIR`A TAŞIDI
         Ardahan Valisi Ahmet Deniz Ardahan`da başlatmış oldukları "Sigarayı Sende Bırak" kampanyasını Çıldır`a taşıdı.
         Vali Deniz ilçedeki kahvehaneleri gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Sigaranın insan hayatına olumsuz etkilerinden bahseden Deniz " Geçtiğimiz günlerde Ardahan merkezde başlatmış olduğumuz "Sigarayı Sende Bırak" kampanyasına Çıldır halkının da duyarlılık göstereceğine inanıyorum. Daha sağlıklı bir toplum istiyorsak, torunlarımızı görmek istiyorsak sigarayı bırakmalıyız. Eğer çocuklarınızın sigara içmesini istemiyorsanız ilk önce kendiniz bırakmalısınız. Çünkü çocuklar bizlerden gördüklerini yaparlar " dedi.
        Bazı vatandaşlar sigarayı bırakacakları konusunda Vali Denize söz vererek ceplerinde bulunan sigara paketlerini kırıp çöpe attılar.
             OKULLARI ZİYARET ETTİ
         Vali Deniz Aşıkşenlik mahallesinde bulunan ilkokul ve ortaokulu ziyaret ederek öğrencilere hediyeler verdi. İlkokul öğrencileriyle sohbet eden Vali Deniz " Sizler ülke geleceğinin teminatlarısınız. Derslerinize ne kadar özen göstererek çalışırsanız o kadar başarılı olursunuz" dedi.
           Vali Deniz Aşıkşenlik mahallesinde yapılacak olan yeni İlkokul alanında incelemelerde bulunduktan sonra beraberindeki heyetle birlikte Çıldır`dan ayrıldı.