VALİ ÇİÇEK MERALAR İÇİN MUHTARLARLA BULUŞTU

VALİ ÇİÇEK MERALAR İÇİN MUHTARLARLA BULUŞTU

Vali Hayrettin Çiçek başkanlığında, ‘meraların korunması’ gündemiyle muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi.

              Valilik Toplantı Salonunda bir araya geldiği merkeze bağlı köy ve mahallelerin muhtarları ile bir süre sohbet ederek, görevlerinde başarılar dileyen Vali Çiçek, meraların korunması başta olmak üzere, hayvan hırsızlığıyla mücadele, tarım, hayvancılık sağlık, asayiş ve güvenlik konuları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

         Muhtarların, kırsalda devletin en yetkili görevlisi olduğunu belirten Vali Çiçek, vatandaşlarımızın derdi ve sıkıntısıyla ilgilenmenin yanı sıra devletin menfaatini korumakla da görevli olduklarına dikkat çekti.

       Köy meralarının korunması noktasında muhtarların birinci derece sorumlu kişiler olduğuna da değinen Çiçek, meralarda hayvan otlatma sezonunun başlamasıyla birlikte mera kapasitesinin dışında hayvan otlatılması ve meraların düzensiz kullanılması gibi sorunların yaşanabileceğini, bu konularda muhtarların ilgili kamu kurumları ile irtibat halinde olmaları gerektiğini kaydetti.

         Vali Çiçek daha sonra muhtarların köyleriyle ilgili ilettiği sorun, sıkıntı ve talepleri dinleyerek ilgili kurum müdürlerinin ilgilenmesi yönünde talimatlarda bulundu.