VALİ ÇİÇEK GÖREVE BAŞLADI

VALİ ÇİÇEK GÖREVE BAŞLADI

Gaziantep Şahinbey Kaymakamlığı

      Gaziantep Şahinbey Kaymakamlığı görevinden Ardahan Valisi olarak atanan 39 yaşındaki Türkiye'nin en genç Valisi Hayrettin Çiçek, kente gelerek görevine başladı.

      Vali Çiçek’i valilik girişinde, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Vali Vekili Şahin Demir, İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, protokol üyeleri, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri karşıladı. Karşılama heyetiyle tek tek tokalaşan Vali Çiçek, polis tören mangasını selamladı.

      Daha sonra makamına geçen Vali Hayrettin Çiçek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu güzide şehrimizde vali olarak atanmaktan mutluluk duyuyorum. Ardahan’ı Türkiye yüzyılına taşıma adına üstün gayret göstereceğiz. Potansiyelimizi, enerjimizi, tecrübemizi son noktasına kadar kullanarak Ardahan’ın inşallah hizmetkârı olacağız. Biz milletimize gardiyan olmaya değil, garson olmaya geldik” dedi.

       Samimi karşılamadan dolayı teşekkür eden Vali Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü; “Ardahan gibi şirin, büyük, sınır bekçisi, doğal güzellikleriyle, özellikle bal ve peyniriyle ön plana çıkmış bu güzide şehrimizde vali olarak bugün itibariyle göreve başlamış bulunmaktayım. Bu önemli vazifeye beni uygun gören Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Takdirleri dolayısıyla İçişleri Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Ardahan’ın 17’inci valisiyim, görevi 18. Valiye teslim edene kadar Ardahan’ımızı daha ileriye götürmek için daha müreffeh daha yaşanılabilir hale getirebilmek adına özellikle milletvekillerimizin, siyasi partilerimizin, kamu kurumlarımızın, askeri teşkilatımızın çok kıymetli çalışanları, mesai arkadaşlarım, muhtarlarımız, il genel başkanımız ve üyelerimizle birlikte uyum içerisinde, koordinasyon içerisinde ilimizi Türkiye yüzyılına taşıma adına üstün gayret göstereceğiz. Potansiyelimizi, enerjimizi, tecrübemizi son noktasına kadar kullanarak Ardahan’ın inşallah hizmetkârı olacağız. Biz milletimize gardiyan olmaya değil, garson olmaya geldik. Bu kılişe bir cümle olmasına rağmen kıymetli bir cümledir. Görev yaptığım yerlerde kapım her zaman bütün kesimler ayrım gözetmeksizin açık oldu. Ben çok kıymetli mesai arkadaşlarımın da bu şekilde çalışmalarını kendilerinden rica ediyorum. Kaymakamlık mesleğime girdiğim yıldan bu tarafa makamıma gelen bir kişiye ailem gibi yakınım gibi muamele ettim. İnşallah bu şekilde burada da olacak. Benim özellikle genç meslektaşlarıma tavsiyem budur. İnanın bu güzel kapılar açıyor. İnsanların duasını alabilmek en önemlisi. Ardahan’ımızda da görev sürem içerisinde bu öğretiyle çalışmaya devam edeceğim. Posof Türkgözü, Posof Ilgar Tüneli, Çıldır Aşık Şenlik Tüneli, Millet Bahçesi gibi Ardahan’ın çok önemli projeleri var. Bu projeleri yakın bir şekilde takip edeceğiz. Tıkanan noktalarda inisiyatif alacağız, gayret göstereceğiz. Tarımdan eğitime, sağlığa, ulaştırmaya pek çok sektörde birçok projenin uygulandığını biliyorum. İhtiyaç olan hususları kısa süre içerisinde belirleyip farklı alanlarda da çalışmaya devam edeceğiz. 

      Çalışma dönemimiz içerisinde özellikle şehit ailelerimize, yetim ve kimsesiz çocuklarımıza, engellilerimize, yaşlılarımıza pozitif ayrımcılığımız olacak. Ben bunu aynı şekilde bütün arkadaşlarımıza tavsiye ediyorum. Bu bizi daha da güçlendirir, güçlü devlet olmak buradan başlıyor. Bu düstur üzerinde çalışacağız. Ardahan’ımızın iki sınırı kapısı mevcut ve bir tanesinde çok ciddi yenileme çalışmaları olduğunu biliyorum. Önümüzde ki günlerde ilimize Gümrük ve Ticaret Bakanımızın ziyareti söz konusu olacak. Enerji ve nakil hatlarının geçtiği önemli bir ilimiz. Bunları Ardahan’ın gelişimi adına daha aktif nasıl kılabiliriz bunun gayreti içerisinde olacağız. 

        Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize, şehitlerimizin ailelerine sağlık sıhhatler diliyorum. Vatanın her bir karış toprağını kahramanca muhafaza eden Türk Silahlı kuvvetlerimizin, jandarmamızın, polisimizin, sahil güvenlik kuvvetlerimizin çok değerli çalışanlarına şükranlarımı arz ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin, vazifelerinde üstün muvaffakiyetler diliyorum. Benden önce Ardahan’a hizmet eden bütün Valililerimize, özellikle kendisinden devir aldığım Hüseyin Öner valimize başarılı çalışmalarından dolayı Ardahanlılar adına teşekkürlerimiz, şükranlarımız arz ediyorum”.